Την συμπαράστασή της στην απεργία των ναυτεργατών εκφράζει σε ανακοίνωσή της η γραμματεία Χανίων της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση :

\”Η αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και της ΕΕ είναι ενιαία. Ξεκληρίζει ταυτόχρονα τη μικρομεσαία αγροτιά, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργατών και ναυτεργατών, οδηγεί εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους της πόλης σε λουκέτα, τους οδηγεί στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην ανεργία.

Αυτή η πολιτική δεν παίρνει μερεμέτια.Ωφέλησε και θα συνεχίσει να ωφελεί τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τραπεζίτες. Απαιτεί σύγκρουση και ανατροπή.Πρέπει να συναντήσει απέναντί της το ενιαίο μέτωπο και τον ενιαίο αγώνα της φτωχής αγροτιάς, της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών της λαϊκής οικογένειας.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου ναυτιλίας είναι \”ραμμένο\” στα μέτρα για την κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου και πλήττει όλο το λαό, ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών.

Υπονομεύει κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Θα έχει σοβαρές και άμεσες αρνητικές συνέπειες στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ναυτικών και ταξιδιωτών. Θα φέρει περισσότερες δυσκολίες στη μεταφορά αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και αγροτοεφοδίων από και προς τα νησιά. Θα αυξήσει το κόστος τους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook