Μέτρα για την αύξηση των ανασφάλιστων πολιτών που ζητούν περίθαλψη από τα νοσοκομεία προτίθεται να λάβει άμεσα το Υπουργείο Υγείας, όπως τονίζει σε απάντηση που έδωσε σε σχετική Ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος επισήμανε το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου για τη διετία 2013-2014 για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση στον τομέα της υγείας :
«Επίκειται – σύμφωνα με την επικαιροποιημένη στρατηγική του Υπουργείου Υγείας – η επίσημη ένταξη νέων δράσεων στο ΕΣΠΑ 2007-2013, με σκοπό ακριβώς την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανέργων και ανασφάλιστων συμπολιτών, πρόκειται να ενταχθεί έργο που θα προσφέρει ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε 100.000 ανασφάλιστους ανά έτος, για τη διετία 2013-2014, υπό τη μορφή «Επιταγών Παροχής Υπηρεσιών Υγείας».
Επιπλέον και οι υπόλοιπες δράσεις που αναμένεται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2007 -2013, όπως π.χ. «Υγεία κατ‘ οίκον», εμβολιασμοί παιδιών κ.α. συμβάλλουν στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ευάλωτων αυτών κοινωνικά ομάδων.
Συνολικά τα έργα που θα ενταχθούν και θα υλοποιηθούν την επόμενη διετία 2013-2014 για το σκοπό αυτό, έχουν προϋπολογισμό ύψους 90 εκ. ευρώ και ο αναμενόμενος αριθμός των επωφελούμενων ανά έτος είναι 156.200 άτομα», αναφέρει η απάντηση του Υπουργείου στην Ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου, μέσα από την οποία τόνιζε ότι παρατηρείται μεγάλη αύξηση ανασφάλιστων ασθενών που επισκέπτονται τα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook