Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, το οποίο σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Με την προκλητική υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Εργασίας την 1η Απρίλη και δημοσιεύτηκε στις 3 Απρίλη (ΦΕΚ 774), επιδιώκεται η μεταφορά της \”αργίας\” της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα.

Η επιδίωξη για μεταφορά της Πρωτομαγιάς σαν αργία από την κυβέρνηση, δεν γίνεται μόνο για να ικανοποιήσει τις αξιώσεις των μεγαλεμπόρων, αλλά και για να εκφυλίσει το πραγματικό της νόημα!

Η Πρωτομαγιά για την εργατική τάξη είναι μέρα – ορόσημο. Μέρα τιμής και μνήμης των αγώνων της για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι η χιλιοτραγουδισμένη μέρα τιμής για το αίμα που έχυσαν εργάτες και εργάτριες σε κάθε γωνιά της Γης.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν την εργατιά να υπερασπιστεί την ιστορική συλλογική μνήμη της εργατικής τάξης με το σύνθημα «Η 1η Μάη δεν είναι αργία είναι απεργία». Απόφαση για 24ωρη απεργία την 1η Μάη πήραν και οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

«Η 1η Μάη είναι μέρα πάλης των εργαζομένων, ημέρα πάλης απέναντι στην πολιτική που στέλνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας στην ανέχεια και την εξαθλίωση. Μέρα αποκάλυψης των εκμεταλλευτών μας που θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Μέρα διεκδίκησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών»

Οι εργαζόμενοι έχουν την ευθύνη και τη δύναμη να πάρουν τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς στα χέρια τους.

Να κάνουν δική τους υπόθεση την κήρυξη και την περιφρούρηση της απεργίας, την οργάνωση και τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, τη συζήτηση για την ιστορία και το σημερινό νόημα της Πρωτομαγιάς και, πάνω απ\’ όλα, την υπεράσπισή της από την προσπάθεια εκφυλισμού που επιχειρούν κυβέρνηση και εργοδοσία.

Να δώσουν απάντηση στις μεθοδεύσεις που θέλουν να μετατρέψουν την 1η Μάη σε «κινητή εορτή» και αργία, χωρίς κανένα ιστορικό και ταξικό περιεχόμενο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook