Για “ανθρώπινο τσουνάμι” προσφύγων έκανε λόγο το Σάββατο (9/4) ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο νότιο νησί της Lambedusa, που βρίσκεται ανάμεσα στη Σικελία και την Τυνησία.

Ο Μπερλουσκόνι απηύθυνε έκκληση βοήθειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι κάτοικοι της Νοτίου Αφρικής συρρέουν κατά χιλιάδες στη Νότια Ιταλία, λόγω των πολύμηνων κοινωνικών αναταραχών.

“Η Ευρώπη δεν πρέπει να κλείσει τα μάτια σε μια τέτοια κατάσταση. Ή θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ή να πάει ο καθένας σπίτι του και να διαχειρίζεται τα προβλήματα του μόνος του, χωρίς να υπάρχει καμιά ένωση”,
είπε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Από την αρχή του χρόνου, στο νησί αυτό έχουν συρρεύσει πάνω από 25.000 άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τον εφιάλτη που επικρατεί στις χώρες της Νοτίου Αφρικής.

Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν το θέμα τη Δευτέρα στην Ουγγαρία, με τον ιταλό υπουργό οικονομικών να πιέζει για λύση , λέγοντας πως η Ιταλία δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος για μια τέτοια ανθρωπιστική κρίση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook