«Ούτε μια συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους. Ούτε ένα τηλεφώνημα συμπαράστασης». Αυτό ανέφερε -μεταξύ άλλων- στην κατάθεσή της ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η μητέρα της αδικοχαμένης εγκύου, Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο τον Μάιο του 2010, όταν το υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου τυλίχθηκε στις φλόγες.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα είναι τέσσερα στελέχη του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Marfin. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ανθρωποκτονία και βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια.

Στην κατάθεσή τους η μητέρα και η αδελφή της αδικοχαμένης Αγγελικής υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε καμία έξοδος κινδύνου στο συγκεκριμένο καταστήματα ούτε κάποιο σχέδιο για την απομάκρυνση των 27 συνολικά εργαζομένων.

«Παρόλο που ζήτησαν να φύγουν νωρίτερα τη μέρα εκείνη, έζησαν την αγωνία που μετατράπηκε σε εφιάλτη για τη ζωή τους», ανέφερε η μητέρα της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, και πρόσθεσε: «Το κτήριο δεν διέθετε πυρασφάλεια και μετατράπηκε γρήγορα σε θάλαμο αερίων. Ούτε μια συγγνώμη δεν ακούσαμε από αυτούς τους ανθρώπους. Ούτε ένα τηλεφώνημα συμπαράστασης δε μας έκαναν».

Η αδελφή της Αγγελικής στην κατάθεσή της τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι εξανάγκασαν τα θύματα της τραγικής αυτής υπόθεσης να υποστούν έναν αγωνιώδη θάνατο, ενώ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο υποκατάστημα «ποντικοπαγίδα». Η ίδια στην κατάθεσή της ανέφερε πως τα θύματα είχαν επαρκή χρόνο στη διάθεσή τους για να φύγουν, αλλά δεν υπήρχε τρόπος για να το πράξουν αυτό.

«Η αδελφή μου είχε το χρόνο να σκεφτεί και να τηλεφωνήσει στο σύζυγό της και να του πει δυο λόγια. Εκείνη τη μέρα θα έφευγε νωρίς για να επισκεφθούν τον γιατρό και να μάθουν το φύλο του παιδιού τους», ανέφερε η αδελφή του θύματος.

Η δίκη διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις 29 Απριλίου


protothema.gr