Την εισαγγελέα, Ελένη Ράικου, που διετέλεσε ως πρόσφατα προϊσταμένη της εισαγγελίας της Αθήνας επέλεξε ο Άρειος Πάγος για τη θέση του εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, θεσμός που καθιερώθηκε με τον πρόσφατο νόμο στη Βουλή.

Η νέα θέση του εισαγγελέα διαφθοράς έχει στόχο την εποπτεία και το συντονισμό των υποθέσεων διαφθοράς κρατικών λειτουργών. Προβληματισμός ωστόσο επικρατεί σε νομικούς κατά πόσο, με την εφαρμογή του θεσμού αυτού μπορεί να υπάρξει σύγκρουση αρμοδιοτήτων με τους οικονομικούς εισαγγελείς, αφού σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να ταυτίζεται το αντικείμενό τους.

Ο Άρειος Πάγος όρισε επίσης ως εισαγγελέα που θα εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Χάγη στην υπηρεσία της Eurostat τον Νικόλαο Ορνεράκη, ενώ εισαγγελέας κατά της διαφθοράς τοποθετήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο αντεισαγγελέας εφετών, Αργύριος Ντινόπουλος.

Τέλος, με απόφαση του ΑΔΣ προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας Εφετών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σημειώνεται ότι η κ. Ράικου από την θέση της ως Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είχε σφραγίσει την διερεύνηση υποθέσεων όπως του Άκη Τσοχατζόπουλου, των στημένων αγώνων, της Energa, του Λ. Λαυρεντιάδη κ.α

Ήταν μάλιστα η πρώτη που δημιούργησε ειδικό τμήμα οικονομικού εγκλήματος στην Εισαγγελία που είχε διερευνήσει όλες τις αναφερόμενες υποθέσεις, καθώς και πολλές άλλες που βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook