Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής της συνέλευσης «Λαϊκή στάση πληρωμών»:

"Τα χαράτσια και οι φόροι που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, σε συνδυασμό με την ανεργία, την περικοπή μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών, έχουν οδηγήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας όχι μόνο να μη μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, αλλά να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση.

Επιπλέον καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, διαλύονται παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πολιτισμός και όλα αυτά υπό την απειλή της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας.

Αυτή η κατάσταση χρειάζεται να πάρει τέλος, πριν οδηγηθούμε σε ολοκληρωτική πείνα και εξαθλίωση. Τέρμα πια η θλίψη, η μοιρολατρία, η παθητική στάση απέναντι στην πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας και το μέλλον. Ήρθε η ώρα να διώξουμε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ, κυβερνήσεις, τρόικα και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται.

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!

Είμαστε πολλοί, έχουμε δύναμη! Εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε, από εμάς κλέβουν και ζουν. Δε φοβόμαστε με την παραπληροφόρηση και δεν υποκύπτουμε στις απειλές κυβέρνησης και ΜΜΕ για ποινικές διώξεις. Ήδη αντιμετωπίσαμε τον εκβιασμό για διακοπή του ρεύματος για μη πληρωμή χαρατσιού και τους αναγκάσαμε να τον ακυρώσουν. Τα δικαιώματά μας δε χωράνε σε ρυθμίσεις, δόσεις, επιμηκύνσεις.

Με αγώνα και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο απέναντι στην εφορία, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ. Δεν επιτρέπουμε καμία κατάσχεση σπιτιού. Δεν αφήνουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Δεν αναγνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα χρέη τους στους τοκογλύφους.

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ:

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ.

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ δημόσια γη, επιχειρήσεις, υποδομές και περιουσία.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ άδικους φόρους, χαράτσια, το χρέος τους.

Το Σάββατο 13/4/2013 πραγματοποιήθηκε στην πλ. Ελευθερίας η δεύτερη λαϊκή συνέλευση του κινήματος για την λαϊκή στάση πληρωμών σε Εφορία, Τράπεζες, ΔΕΚΟ, όπου αποφασίστηκαν οι επόμενες δράσεις:

1)Παρέμβαση για αναστολή ιδιωτικών πλειστηριασμών από τράπεζες, την Τετάρτη 17/4/13 και ώρα 16:00 με την παρουσία πολιτών του Ηρακλείου.

- Μετά από πληροφορίες που είχαμε για τους πλειστηριασμούς που πραγματοποιούνταν στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, παρεβρέθησαν 3
πολίτες, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν, αλλά καθώς υπήρχε ελλιπής ενημέρωση για το πώς θα γινόταν αυτό, η διαδικασία δεν κατέστη δυνατόν να ανασταλεί.

Δυστυχώς κατασχέθηκαν 2 σπίτια και ένα οικόπεδο ιδιωτών πολιτών του Ηρακλείου.

Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά δυστυχώς κάτι που θα το συναντάμε από εδώ και πέρα σε μεγάλο βαθμό και οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στα τραπεζικά κοράκια.

2)Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί παρέμβαση την Παρασκευή 19/4/13 στις Οικονομικές Εφορίες του Ηρακλείου, καθώς και στον ΟΑΕΔ, για να μοιραστεί έντυπο ενημερωτικό υλικό, που θα αφορά την λαϊκή στάση πληρωμών.

Επίσης θα υπάρξει αντίστοιχη ενέργεια, προς ενημέρωση του κόσμου, στην λαϊκή αγορά του Σαββάτου 20/4/13. Γι' αυτό τον λόγο, καλούμε όσους πολίτες μπορούν να παραβρεθούν και να συνδράμουν στην όλη προσπάθεια.

3)Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η τρίτη Γενική Συνέλευση της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών, την Κυριακή 21/4/13 και ώρα 18:30 στην πλατεία Ελευθερίας.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις των γειτονιών, τους συλλόγους και τις συλλογικότητες του Ηρακλείου να συζητήσουν το ζήτημα και να αποφασίσουν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στο κίνημα της στάσης πληρωμών.

Να πούμε ΝΑΙ στον κοινό Αγώνα- Να καταργήσουμε στην πράξη τα μνημόνια!

Δε θα αφήσουμε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ να μας οδηγήσουν στην καταστροφή!

Με Αγώνες διαρκείας, με παλλαϊκό ξεσηκωμό στη δουλειά, στη γειτονιά, στις σχολές μπορούμε να νικήσουμε!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/4 και ώρα 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ! ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Την προσπάθεια στηρίζουν συλλογικότητες, επιτροπές, συνελεύσεις, σωματεία από το Ηράκλειο και την υπόλοιπη Ελλάδα."