Σάλο έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο της αμερικανικής εφημερίδας «New York Post» την Πέμπτη στο οποίο εικονίζονται δύο άνδρες που παρακολουθούν τον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

«Οι άνδρες με τις τσάντες: το FBI αναζητά τους δύο εικονιζόμενους στον Μαραθώνιο της Βοστώνης», είναι ο πηχυαίος τίτλος της εφημερίδας.

Στη φωτογραφία εικονίζονται δύο νεαροί που συνομιλούν: ο ένας κουβαλά ένα σακίδιο και ο άλλος έχει μια τσάντα στην πλάτη.

Το πρόβλημα είναι ότι κανείς από τους δύο δεν είναι πραγματικά ύποπτος για τις επιθέσεις, τουλάχιστον σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, αλλά και αρκετά αμερικανικά ιστολόγια.

Η εφημερίδα δημοσίευσε τρεις φωτογραφίες που εικονίζουν τα εν λόγω πρόσωπα, υποστηρίζοντας ότι «διακινήθηκαν από αξιωματούχους που ερευνούν την υπόθεση», σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι δράστες.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο Gawker, ένας από τους δύο εικονιζόμενους «δεν είναι… τρομοκράτης, αλλά ένας νεαρός Μαροκινό-αμερικανός δρομέας, που παίζει στην ποδοσφαιρική ομάδα τοπικού γυμνασίου».

Οπως έγινε γνωστό, οι Αρχές έχουν πράγματι στην κατοχή τους τις φωτογραφίες δύο ανδρών που αναζητούνται ως «πιθανοί ύποπτοι» για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ολα, όμως, δείχνουν ότι δεν πρόκειται για τα πρόσωπα που εικονίζονται στο πρωτοσέλιδο της «New York Post».

«Αν οι φωτογραφίες που έχουν στην κατοχή τους τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν προέρχονται από το FBI, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αναξιόπιστες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εισαγγελέα της Βοστώνης.

Την ημέρα που σημειώθηκαν οι βομβιστικές επιθέσεις, η ίδια εφημερίδα έκανε λόγο για 12 νεκρούς. Όπως, όμως, αποδείχθηκε, μόνο τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook