Τουλάχιστον δύο προσφορές έλαβε ο ΟΤΕ για τη θυγατρική του στη Βουλγαρία, Globul, που αναμένεται να αποφέρει έσοδα έως και 700 εκατ. ευρώ, αλλά πριν αποφασίσει για την πώληση θα ζητήσει βελτιωμένες προσφορές, όπως είπαν την Πέμπτη, στο Reuters, πηγές κοντά στη διαδικασία.

Η τουρκική εταιρία Turk Telekom ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά.

Η Deutsche Telekom, που ελέγχει το 40% του ΟΤΕ, φέρεται επίσης να έχει καταθέσει προσφορά, σύμφωνα με πηγή κοντά στη διαδικασία. Η εταιρία αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η νορβηγική Telenor, που είχε εκφράσει ενδιαφέρον, αρνήθηκε να σχολιάσει εάν κατέθεσε προσφορά.

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τα σχέδια του να πωλήσει τη Globul πέρυσι, στο πλαίσιο αναχρηματοδότησης χρέους 1,6 δισ. ευρώ έως τις αρχές του 2014. Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών έληξε την Τετάρτη.

Ο άλλος πιθανός υποψήφιος, η Turkcell, δεν είχε καταθέσει προσφορά έως την Τετάρτη, είπε άλλη πηγή κοντά στη διαδικασία.

Καθώς πρόκειται για πώληση ιδιωτικής επιχείρησης, οι προθεσμίες δεν είναι αυστηρές και εάν υπάρξουν ελκυστικές προσφορές μπορούν να γίνουν αποδεκτές και αργότερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή, το ΔΣ της Τurkcell δεν έχει λάβει κάποια απόφαση σχετικά με την Globul και δεν θεωρείται πιθανό να υποβάλει δεσμευτική προσφορά σε αυτό το στάδιο.

Πηγές που συμμετέχουν άμεσα στη διαδικασία πώλησης της εταιρίας ανέφεραν την Πέμπτη ότι οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν την επόμενη εβδομάδα να καταθέσουν βελτιωμένες προσφορές και βάσει των τελικών προσφορών, ο ΟΤΕ θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει με την πώληση ή όχι.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook