Με ομόφωνη απόφασή της, η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ στη συνεδρίαση της 18/04/2013 αποφάσισε και στηρίζει απεριόριστα την προσπάθεια που καταβάλλει το ΤΕΕ για την υποβολή ενστάσεων για τις παράνομες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών, μέσω της κεντρικής του ιστοσελίδας (portal), και καλεί τους Μηχανικούς της Ανατολικής Κρήτης να υποβάλλουν τις ενστάσεις αυτές, σύμφωνα με σχετική επιστολή του Προέδρου της Δ.Ε. κ. Π. Ινιωτάκη που εστάλη επειγόντως σήμερα στα μέλη του Τμήματος.
Με πρόσφατη επιστολή του προς το ΔΣ του ΕΤΑΑ, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σπίρτζης διαμηνύει ότι:
• Η εφαρμογή της αντισυνταγματικής διάταξης του Ν. 3986/2011 που προβλέπει την ένταξη των Ασφαλισμένων μας, υποχρεωτικά, σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ανά τριετία οδηγεί χιλιάδες διπλωματούχους μηχανικούς εκτός επαγγέλματος, σε εξαθλίωση και περιθωριοποίηση, όταν ήδη η πλειοψηφία των μηχανικών δεν έχει καλύψει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
• Η στάση του Προέδρου του ΕΤΑΑ, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 να μην περιλάβει στην Ημερήσια Διάταξη της Συνεδρίασης του ΔΣ το θέμα της αποστολής ειδοποιητηρίων, αλλά και του διακανονισμού εισφορών που δεν έχουν εξοφληθεί με τις παλαιές εισφορές, λόγω της προσφυγής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και της εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αποτελεί προσβλητική στάση απέναντι στους μηχανικούς, το ΤΕΕ και τους Φορείς μας, που ζήτησαν να τεθεί το θέμα, σύμφωνα και με την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής (ΔΕ) του Κλάδου Μηχανικών του ΕΤΑΑ
• Τα συμπεράσματα της Αναλογιστικής Μελέτης του Παρατηρητηρίου του ΤΕΕ έχουν τεθεί σε γνώση της διοίκησης του ΕΤΑΑ και όλων των Αρμοδίων. Τεκμηριώνεται ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται οδηγούν τον Ασφαλιστικό Φορέα των Μηχανικών σε ελλειμματική τροχιά, συρρικνώνοντας δραματικά το χρονικό όριο βιωσιμότητας του Ταμείου, πράγμα που συνεπάγεται πολιτικές, δεοντολογικές και ποινικές ευθύνες για τους Αρμόδιους, όποιοι κι αν είναι.
Το ΤΕΕ/ΤΑΚ καλεί όλους τους Μηχανικούς – μέλη του να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις πρωτοβουλίες και στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται από το ΤΕΕ και τα Περιφερειακά του Τμήματα σε όλη τη χώρα, ενάντια στην ανάλγητη κυβερνητική πολιτική. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook