Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο Βενιζελείο Νοσοκομείο μεταξύ του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου» και της Διοίκησης του ΠΑ.Γ.Ν.Η. – Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ» .

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από την πλευρά του Συνδέσμου η Πρόεδρος κ. Μαίρη Παχιαδάκη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και επιστημονικοί συνεργάτες : Ψυχολόγος , Κοινωνιολόγος, Νομική Σύμβουλος, ενώ από την πλευρά των διασυνδεομένων Νοσοκομείων παρευρέθηκαν ο Διοικητής κ. Νίκος Κοκκίνης, μέλη του Δ.Σ. των Νοσοκομείων, ο Καθηγητής Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής κ. Χρήστος Λιονής, ο Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. «Βενιζελείου», οι Δ/ντές των ΤΕΠ , οι Δ/ντές των Κ.Υ. , οι Δ/ντριες Νοσηλευτικών Υπηρεσιών και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων και των Κ.Υ. καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Κοκκίνης ανέφερε ότι: «Στόχος της σημερινής συνάντησης είναι τα δύο Νοσηλευτικά Ιδρύματα ΠΑ.Γ.Ν.Η. και Βενιζέλειο να συνδεθούν με κοινωνικές δράσεις μέσα από θεσμοθετημένους φορείς, όπως είναι ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου» και «ο Ξενώνας για την Κακοποιημένη Γυναικά και το Παιδί» που έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο και χρειάζονται τη στήριξη όλων μας».

Η κ. Μαίρη Παχιαδάκη από την πλευρά της τόνισε: «Η κακοποίηση υπήρχε πάντα, υπάρχει σήμερα και θα υπάρχει. Είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε ένα πρόσθετο εργαλείο για την ανίχνευση συμπτωμάτων βίας και κακοποίησης» .

Στη συνέχεια έγινε αναλυτική παρουσίαση από την Ψυχολόγο του Συνδέσμου , την Κοινωνιολόγο και τη Νομική Σύμβουλο των ενδείξεων κακοποίησης και του τρόπου αντιμετώπισής τους .
Στο όλο θέμα τοποθετήθηκαν με συγκεκριμένες προτάσεις ο Καθηγητής κ. Χρήστος Λιονής, οι Δ/ντές των ΤΕΠ και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των δύο Νοσοκομείων και των Κ.Υ.
Αποφασίστηκε σε επόμενη συνάντηση να διαμορφωθούν από κοινού συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας μεταξύ των Νοσοκομείων και του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου Νομού Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook