Βρέθηκε -πιθανότατα κρυμμένο σε θάμνο- ένα από τα όπλα με τα οποία πυροβόλησαν οι δράστες τους εργάτες απο το Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για κυνηγετικό όπλο. Οι τρεις συλληφθέντες παραμένουν κρατούμενοι στην Ασφάλεια Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com που δημοσιεύει φωτογραφίες από την σύλληψη των επιστατών, πρώτος έπεσε στα δίχτυα των αρχών ο 21χρονος Κωνσταντίνος Χαλούλος, σε δρόμο της Αμαλιάδας, από άνδρες της ΟΠΚΕ, που διενεργούσαν ελέγχους.

Λίγο αργότερα και παρουσία εισαγγελέα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εισέβαλαν σε δικηγορικό γραφείο της Αμαλιάδας, όπου βρίσκονταν οι άλλοι δύο επιστάτες, για να διαπραγματευτούν μέσω δικηγόρου τους, την παράδοσή τους στην αστυνομία.

Πρόκειται για τους Θεόδωρο Αποστολόπουλο, 39 ετών και τον 27χρονο Γιώργο Χαλούλο (αδελφό του 21χρονου).

Υπενθυμίζουμε ότι κρατείται και ο 57χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας στα χωράφια της οποίας έγινε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στους Μπαγκλαντεζιανούς.

\"\"

\"\"

\"\"

Την Παρασκευή συνελήφθη ακόμη ένας 38χρονος για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς όπως φαίνεται παρείχε κατάλυμα στους καταζητούμενους επιστάτες.

Την Πέμπτη, είχε συλληφθεί ένας άλλος 38χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα για χρονικό διάστημα κάποιων ωρών παρείχε κατάλυμα σε δύο από τους τρεις καταζητούμενους επιστάτες, οι οποίοι είναι φίλοι του.

Ένας εκ των επιστατών, ο 27χρονος, έχει παρελθόν με παρόμοια βίαιη ενέργεια σε βάρος αλλοδαπού, στην ίδια περιοχή. Η υπόθεση αυτή δεν έχει εκδικαστεί ακόμη.

Προκειμένου να διερευνηθεί εάν οι τρεις επιστάτες εμπλέκονται και σε άλλες ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, κλιμάκιο του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ασφαλειας Αττικής βρίσκεται στη Μανωλάδα.

Η δικογραφία που σχηματίζεται για τους πυροβολισμούς εις βάρος των μεταναστών αφορά σε κακουργηματικά αδικήματα, ενώ για τον επιχειρηματία-καλλιεργητή φράουλας, έναν 57χρονο, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στη Λάππα Αχαΐας, οι κατηγορίες είναι ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

patrisnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook