Συνελήφθη, σήμερα  το πρωί στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Ηρακλείου, 31χρονος, κατηγορούμενος για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εφαρμογής στοχευμένων δράσεων και ελέγχων, για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας, συνελήφθη ο 31χρονος, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, καθώς προσπαθούσε να αφαιρέσει χρήματα από την ταμειακή μηχανή αρτοποιείου, παραβιάζοντας την είσοδο αυτού.

Στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ κατασχέθηκε και κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ως μέσο μεταφοράς για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος λίγο πριν τη σύλληψη του, αποπειράθηκε να αφαιρέσει με την ίδια μέθοδο της παραβίασης εισόδου από κατάστημα εμπορίας ψιλικών ειδών, όμως τράπηκε σε φυγή διότι έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε ότι ο ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από 01.01.2013 έως και 19.04.2013, με το ίδιο τρόπο δράσης, είχε διαπράξει τριάντα (30) κλοπές, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις, επαγγελματικούς χώρους, καταστήματα εμπορίας ψιλικών ειδών, στην πόλη του Ηρακλείου, αφαιρώντας ηλεκτρικές συσκευές (τηλεοράσεις, σταθερούς και φορητούς Η/Υ), φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά αντικείμενα και χρηματικά ποσά. Επίσης, είχε διαπράξει πέντε (5) απόπειρες κλοπών, κατά τις οποίες δεν κατάφερε να αφαιρέσει αντικείμενα.

Η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται στο ποσό των 15.500 ευρώ περίπου, ενώ το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει ανέρχεται συνολικά στα πέντε χιλιάδες 5.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ..Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook