Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κιλό κάστανα
180 ml ελαιόλαδο
150 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 ml ζωμός κρέατος
70 ml κόκκινο κρασί
Αλάτι & πιπέρι ανάλογο

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια,τα πράσα και το σκόρδο.Μόλις ξανθύνουν λίγο προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 5 λεπτά.Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, τον πολτό και τον ζωμο κρέατος.Βράζουμε με σκεπασμένο καπάκι σε χαμηλή φωτιά περίπου 20-25 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τα κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 10 λεπτά ακόμα.

Για να γνωρίζουμε.............

Τα γνωστά για το εύκολο ξεφλούδισμά τους κάστανα Χανίων διαθέτουν υψηλή διατροφική αξία, είναι πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και διακρίνονται για τα ιδιαίτερα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Εδώ και λίγους μήνες έχει γίνει με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη μελέτη για την αναγνώριση του επονομαζόμενου «Ορεινού Καστάνου Χανίων Κρήτης», ως προϊόν ΠΟΠ.

Εύχομαι αυτή η πρωτοβουλία να ευοδωθεί και επιτέλους το προϊόν να βρεί το δρόμο του.