Τη Δευτέρα αναμένεται να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για τη ρύθμιση του νέου αναπτυξιακού νόμου, που προβλέπει την παρoχή άδειας παραμονής στη χώρα σε όσους επενδύουν σε ακίνητα.

O υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης με το Invest In Greece, με θέμα: «Διευκόλυνση υπηκόων τρίτων χωρών αναφορικά με επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται η αξία των ακινήτων με την αγορά των οποίων θα δίνεται η δυνατότητα χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών και σε μέλη των οικογενειών τους ορίζεται σε 250.000 ευρώ, ενώ παρέχεται αντίστοιχη δυνατότητα και για τη σύναψη μακροχρόνιων χρονομεριστικών μισθώσεων, σύμφωνα με τον νέο επενδυτικό νόμο.

Το ίδιο δικαίωμα αποκτούν και όσοι θέλουν να κάνουν διακοπές με τη μέθοδο της χρονομεριστικής ή και της απλής μίσθωσης, και αυτό αποδεικνύεται με σύμβαση τουλάχιστον 10ετούς διάρκειας.

Ο παραθεριστής θα πρέπει να έχει νοικιάσει είτε σε ξενοδοχειακό κατάλυμα είτε σε τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες είτε σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα.

Για αυτές τις περιπτώσεις, το συμβατικό τίμημα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 250.000 ευρώ. Άδεια διαμονής μπορούν να αποκτήσουν επίσης και συγγενείς των επενδυτών ή των παραθεριστών.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1 & Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα).

Πηγή: kerdos

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook