Τα 116α γενέθλια γιόρτασε ο γηραιότερος, κατά το βιβλίο Γκίνες, άνθρωπος στον κόσμο. Πρόκειται για τον Χιροεμόν Κιμούρα, που ζει στη πόλη Κιοτόνγκο κοντά στο Κιότο της Ιαπωνίας, και ο οποίος δέχθηκε ευχές ακόμα και από τον πρωθυπουργό της χώρας Σίνζο Άμπε.

Ο Χιροεμόν Κιμούρα ανακηρύχθηκε ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά τον θάνατο της Ντίνα Μανφρεντίνι από την Αϊόβα των ΗΠΑ, που πέθανε σε ηλικία 115 ετών και 257 ημερών.

«Χάρη στις προσπάθειες της γενιάς σας η Ιαπωνία κατάφερε να ξεπεράσει αρκετές δύσκολες στιγμές και να κατακτήσει την ευημερία που απολαμβάνουμε σήμερα» δήλωσε ο Σίνζο Άμπε στο μαγνητοσκοπημένο ευχετήριο μήνυμά του.

Ευχές από ανθρώπους απ\’ όλο τον κόσμο μετέφερε στον Χιροεμόν Κιμούρα ο δήμαρχος της πόλη Κιοτάνγκο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η καθημερινή διατροφή του 116χρονου άνδρα περιλαμβάνει ρύζι, κολοκύθες και γλυκοπατάτες.

Σύμφωνα με στοιχεία της ιαπωνικής κυβέρνησης, που επικαλείται το Reuters, στη χώρα ζουν περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής. Στην Ιαπωνία ζει και η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, η 115 ετών Μισάο Οκάουα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook