Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε ο υπουργός των Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το πρωί της Δευτέρας, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που θεωρείται προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης.

Ο κ. Στουρνάρας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον κ. Σαμαρά, είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να έχει ψηφιστεί το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα μέτρα μέχρι την Κυριακή και σημείωσε ότι θα προηγηθεί συνεννόηση με τους κυβερνητικούς εταίρους.

Ερωτηθείς εάν προλαβαίνουμε έτσι να εγκριθεί άμεσα η εκταμίευση ενός μέρους της δόσης από το EuroWorking της Μεγάλης Δευτέρας (29 Απριλίου), ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Δε νομίζω».

Συνεργάτες του κ. Στουρνάρα διευκρίνιζαν αργότερα ότι ο υπουργός Oικονομικών δεν αναφερόταν στα 2.8 δισ. ευρώ της δόσεως του Μαρτίου που καθυστερεί, αλλά εννοούσε ότι το EuroWorking της επόμενης Δευτέρας δεν μπορεί να εγκρίνει την εκταμίευση των 6 δισ. ευρώ, απόφαση που θα ληφθεί στο Eurogroup της 13ης Μαϊου.

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε: «Πιστευω ότι θα είμαστε έτοιμοι ως τις 13 Μαϊου», ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία οι 17 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα.

Την Μεγάλη Δευτέρα, όπως εξηγούν συνεργάτες του κ. Στουρνάρα, αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ.ευρώ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook