O Woody Allen γνωρίζει την Ελλάδα, όχι μόνο απ τις καλοκαιρινές επισκέψεις του στο Ιόνιο, αλλά και απ αυτές στην Αθήνα. Θυμόμαστε άλλωστε πως πριν λίγα χρόνια είχε αποφύγει την Αττική οδό, προκειμένου να φτάσει απ το αεροδρόμιο στο κέντρο γιατί δεν μπορεί τις σήραγγες.

Είναι γνωστό εξάλλου πως έχει επίγνωση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και των σημαντικών ελλήνων ποιητών μας –ευτυχώς που καθαρίζουν οι αρχαίοι, οι ποιητές και το τοπίο πάντα για τη πάρτι μας!

Επιβεβαιώνεται λοιπόν, η πρώτη φήμη και η σκέψη του δημιουργού για μια ταινία – άποψη πάνω στην Ελλάδα του μνημονίου και του πως επηρεάζει η οικονομία τους ανθρώπους και τον ερώτα, θα αρχίσει να γίνεται κινηματογραφική πραγματικότητα.

Στόχος του, λέγεται, είναι μια ταινία που να υμνεί την Αθήνα, όσα αυτή συμβολίζει, τον χρόνο που συναντιέται στα όρια της, την αιωνιότητα της, τις ιδιαιτερότητες της.

Στις αρχές του Μάη, σε λίγες εβδομάδες λοιπόν, θα βρίσκεται και πάλι, στην Αθήνα ώστε να προετοιμάσει τα γυρίμστα του, να διαλέξει μέρη, να δει, να οσμιστεί, να νιώσει την πόλη. Λέγεται, πως ο Brad Pitt θα είναι ο πρωταγωνιστής, ως ένας αμερικανός συγγραφέας που βρίσκεται στην Ελλάδα και ερωτεύεται μια Ελληνίδα, την οποία θα ενσαρκώσει η Penelope Cruz, η οποία μετά το «Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» θα πάρει και δικαίωμα ψήφου, κατά όπως φαίνεται, στην χώρα μας.

Τα γυρίσματα όπως σκοπεύει ο σκηνοθέτης, θα πραγματοποιηθούν εκτός απ την Αθήνα, σε Κεφαλονιά, Σκιάθο, Λέσβο και στις Σποράδες.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook