Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. κατήγγειλε, απολογούμενος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ένας εκ των φερόμενων αρχηγών του πρώτου από τα τέσσερα κυκλώματα εκβιαστών και τοκογλύφων, που εξαρθρώθηκαν πέρσι, στη Θεσσαλονίκη.

Στο στόχαστρο του κατηγορούμενου (μικρότερου από τα τρία αδέλφια που φέρονται ως «ηγετικά» στελέχη της σπείρας), βρέθηκαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως κατήγγειλε, στον πρώτο είχε κάνει δώρο δύο εισιτήρια μουσικής συναυλίας, ενώ για τον δεύτερο είχε μεσολαβήσει προκειμένου να βρει η γυναίκα του δουλειά, σε νυχτερινό κατάστημα. Ακόμα, κατήγγειλε ότι είχε άριστες σχέσεις με τον έναν (ισχυρίστηκε ότι έπιναν μαζί και καφέ), ενώ ο υποδιοικητής τον ενημέρωσε τηλεφωνικά λίγο πριν συλληφθεί.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε τοκογλυφική συναλλαγή, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση που είχε με τον πρώην ποδοσφαιριστή και πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαϊδη, ισχυρίστηκε ότι είχαν συνεργαστεί σε μια από τις συναυλίες ξένου μουσικού συγκροτήματος, που διοργάνωσε ο κ. Νικολαϊδης.

Νωρίτερα, απολογήθηκαν τα δίδυμα αδέλφια του, που αρνήθηκαν επίσης, τις σε βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας «στημένο» το κατηγορητήριο, ενώ η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί με τις απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Στο συγκεκριμένο κύκλωμα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συμμετείχαν 23 άτομα. Όλοι τους είχαν συλληφθεί σε γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση τον περσινό Ιανουάριο, μαζί με 30 ακόμη άτομα που φέρονται ως μέλη τριών άλλων κυκλωμάτων εκβίασης και τοκογλυφίας.

«Αρχηγός» ενός εκ των υπολοίπων τριών κυκλωμάτων φέρεται γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης. Η δίκη για τη δράση της συγκεκριμένης σπείρας θα ξεκινήσει στις 13 Μαίου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook