Σε θρίλερ εξελίσσεται η απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών, καθώς το Υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί απελευθέρωσής τους.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ αναφέρει: «Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Γρηγόριου Γιοχάνα Ιμπραχίμ παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες.Τις τελευταίες ώρες, δημοσιεύονται σε διεθνή και ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης πληροφορίες, από διάφορες πηγές, ότι απελευθερώθηκαν οι δύο απαχθέντες Μητροπολίτες. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως. Για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση».

Νωρίτερα, η οργάνωση «l'Œuvre d'Orient» ανακοίνωσε πως αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι της Τρίτης ο ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα.

«Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου», σημειώσε η ένωση σε ανακοίνωσή της η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την απελευθέρωση των δύο μητροπολιτών επιβεβαίωσε και εκκλησιαστική πηγή, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Οι δύο Μητροπολίτες είναι στο δρόμο για το πατριαρχείο του Χαλεπιού», ανέφερε χαραρακτηριστικά.

Στο μεταξύ η συριακή αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει τη Δαμασκό ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δική της ανάμειξη.

Η είδηση της απαγωγής των δύο Μητροπολιτών κοντά στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας κινητοποίησε άμεσα τις ελληνικές αρχές.

Ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πατριάρχη Αντιόχειας Ιωάννη (αδελφό του Μητροπολίτη Χαλεπίου) και τον διαβεβαίωσαν για την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης. Για το ίδιο ζήτημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον υπουργό Εξωτερικών, ενώ ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης συνομιλία με τον Πατριάρχη Αντιόχειας.


protothema.gr