Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά η εκδίκαση της συγκλονιστικής υπόθεσης παιδεραστίας που αποκαλύφθηκε το Δεκέμβριο του 2011 και η οποία συντάραξε ολόκληρη την Ελλάδα,  με κατηγορούμενο τον 49χρονο πρώην προπονητή των παιδικών τμημάτων μπάσκετ του ΑΓΟΡ Νίκου Σειραγάκη.

Στη δίκη που ξεκίνησε επεισοδιακά στις 8 Απριλίου, με απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα δικαστήρια του Πειραιά, έχουν καταθέσει ήδη δύο μάρτυρες, η μητέρα ενός ανήλικου θύματος του Σειραγάκη και ο ίδιος ο κατηγορούμενος.

Μάλιστα, ο τελευταίος, εμφανίστηκε στο Δικαστήριο \”ψυχρός\” και \”αμετανόητος\” ενώ δεν δέχθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως οι ανήλικοι ήδη έκαναν αυτά στα οποία εντάχθηκε ο ίδιος  και ισχυρίστηκε ότι το λάθος του ήταν μόνο ότι συμμετείχε σε αυτήν την διαδικασία μύησης.

Την εκδίκαση της υπόθεσης απο Δικαστήριο εκτός Κρήτης, είχε ζητήσει ο ίδιος ο κατηγορούμενος, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου παραπέμπει τον 49χρονο για 53 περιπτώσεις με θύματα ανήλικους και ειδικότερα με τις κατηγορίες:

• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.

• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.

• Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.

• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, κατ” ορθή μεταβολή της κατηγορίας.

• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.

• Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.

• Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.

Όλα τα έξοδα για τον συνήγορο πολιτικής αγωγής της δίκης, έχει αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου.

Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 16 μάρτυρες κατηγορίας και τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook