Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος Ηρακλείου, θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας με τα παρακάτω θέματα:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου

B. Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εκδίκαση της από 26-03-13 ένστασης της εταιρίας «Ευαγ Φωτεινάκης ΑΤΕΕ» κατά του από 19-03-13 πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου: «Αναμόρφωση θαλάμων Γηροκομείου Ηρακλείου και προσθήκη Νέας Πτέρυγας» προϋπολογισμού 4.600.000 € και έγκριση αποτελέσματος της από 19-03-13 δημοπρασίας του έργου.

2. Έγκριση διακήρυξης δημοπρασίας, σύσταση επιτροπής δημοπρασίας και δέσμευση πίστωσης του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΚΑΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» (Τροποποίηση υπάρχοντος ισογείου κτιρίου και προσθήκη κατ’ επέκταση διώροφου κτιρίου γραφείων), προϋπολογισμού 381.000,00 € με Φ.Π.Α. & Αναθεώρηση.

3. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Βελτιώσεις των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών και εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Σπηλίου».

4. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Ανακαίνιση Διοικητηρίου έδρας ΝΑΛ».

5. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΗΜΑΝΣΗΣ (& STAND ΣΕ ΠΥΛΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ – ΕΞΟΔΟΥ, ΣΗΜΕΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ) ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ».

6. Έγκριση δαπάνης 2.460 € για την πληρωμή της ΔΕΔΔΗΕ για εργασίες υπογειοποίησης δικτύων στον Οικισμό Άνω και Κάτω Καπετανιανών του Δήμου Γόρτυνας.

7. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για προμήθεια αγαθών και λήψης υπηρεσιών της ΠΕ Χανίων.

8. Ανάκληση της αριθ. 39/2013 απόφασης της Ο.Ε. που αφορά την έγκριση συγκρότησης μελών συλλογικών οργάνων για την παραλαβή προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων για το έτος 2013 και έγκρισης συγκρότησης νέων μελών.

9. Έγκριση δαπάνης 762,60 € για τη διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης από την ΠΕ Λασιθίου με την 4φωνη Μικτή Χορωδία Αγίου Νικολάου με θέμα: «Μικρό Ορατόριο Μεγάλων Ωρών» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στο Δημοτικό κινηματοθέατρο «REX».

10. Έγκριση δαπάνης (504,85) ευρώ με ΦΠΑ 23%, για προμήθεια διακόπτη ηλεκτρικών παραθύρων και υαλοπίνακα πόρτας οδηγού, για το ΚΗΥ 9897 αυτ/το μάρκας TOYOTA, της Π.Ε. Λασιθίου.

11. Ορισμός Νομικού συμβούλου - εξωτερικού συνεργάτη για την γνωμοδότηση σχετικά με τη δημιουργία δύο αλιευτικών συλλόγων στον Καλλικρατικό Δήμο Αγίου Νικολάου.

12. Έγκριση διάθεσης πίστωσης 8.478,39 € για την απευθείας ανάθεση προμήθειας εφτά (7) ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενός (1) network attached storage server, εφτά (7) ups, δύο (2) επιπλέον οθονών, δύο (2) επιπλέον ασύρματων ποντικιών και δύο (2) ΦΑΞ για τις ανάγκες του Τμήματος Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηρακλείου.

13. Έγκριση Προγράμματος Συνδιοργανώσεων Περιφέρειας Κρήτης για τους τομείς Πολιτισμού - Αθλητισμού 2013 καθώς και για την έγκριση Προγράμματος Συνδιοργανώσεων Π.Ε. Ηρακλείου, Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνης για τον τομέα Πολιτισμού - Αθλητισμού 2013».

14. Διενέργεια δημοπρασίας μίσθωσης οικήματος (αποθήκης) για στέγαση αρχείου της Δ/νσης Οικ/κού – Δ/κού της Π.Ε. Ρεθύμνου.

15. Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας μίσθωσης οικήματος για στέγαση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτην/κής της Π.Ε.Ρ. και παράταση της από 27-05-2013 μίσθωσης, όπως έχει τροποποιηθεί, μέχρι την ολοκλήρωση του νέου διαγωνισμού.

16. Έγκριση δαπάνης: α) 500 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. για τη συνδιοργάνωση από την Π.Κ – ΠΕ Ρεθύμνου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο: «Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας στο Ρέθυμνο», που θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο από 15 έως 19 Απριλίου 2013, β) 500,00 ΕΥΡΩ για τη συνδιοργάνωση από την ΠΕ Ρεθύμνου και το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου παρουσίασης βιβλίου του καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Νικολάου Παπαδογιαννάκη με τίτλο «Δύο κιβωτάρια και μία ιστορία» που θα γίνει στις 26 Μαΐου 2013 στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

17. Δικαστική εκπροσώπηση της Π. Κ. – Π .Ε. Λασιθίου, ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου, (μεταβατική έδρα Λασιθίου) στη δικάσιμο που έχει οριστεί στις 04-06-2013 για την εξέταση αγωγής των Ανδριοπούλου Ευγενίας κλπ.

18. Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας μίσθωσης δύο αποθηκών για στέγαση του αρχείου του τμήματος Τουρισμού και του τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Π.Ε.Ρ και παράταση των υπαρχουσών μισθώσεων, μέχρι την ολοκλήρωση του νέου διαγωνισμού.

19. Έγκριση πρακτικού Νο2 της επιτροπής διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών με τίτλο «Καταπολέμηση κουνουπιών στο νομό Λασιθίου – Χρήση έτους 2013» , για την έγκριση του αναδόχου.