Αρνητικη ήταν η απάντηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην πρόταση της Ryanair για περιορισμό των φόρων στα αεροδρόμιο.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, μάλιστα, τονίζει ότι η πρακτική που ακολουθεί η βρετανική εταιρεία οδηγεί σε «κανιβαλισμό» της υπάρχουσας κίνησης και δεν συνάδει με την πολιτική που ακολουθεί το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει επιλέξει να στηρίζει έμπρακτα τις αεροπορικές εταιρείες που επενδύουν σε διαρκή, μακροχρόνια παρουσία, προσβλέποντας σε ανάπτυξη» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το επιχειρηματικό αυτό μοντέλο δεν συμβαδίζει με τις πρακτικές της Ryanair, η οποία ακολουθεί ως πολιτική την ανάπτυξη μέσω περιφερειακών αεροδρομίων, όπου και δεν επενδύει μακροχρόνια.

Η πρακτική αυτή, ιδιαίτερα σε μικρού μεγέθους αγορές, όπως είναι η ελληνική, οδηγεί σε «κανιβαλισμό» της υπάρχουσας κίνησης με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στις υπάρχουσες εταιρείες, οι οποίες έχουν επενδύσει σε διαρκή παρουσία.

«Το αεροδρόμιο της Αθήνας λειτουργεί βάσει ενός συγκεκριμένου επιχειρηματικού μοντέλου, όπως όλα τα διεθνή μητροπολιτικά αεροδρόμια, που στηρίζεται στην ανάπτυξη και διατήρηση μακροχρόνιων σχέσεων με τους αερομεταφορείς»

iefimerida.gr