Τεράστιο έλλειμμα στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνεται για την περίοδο 2004 – 2010, σύμφωνα με το πόρισμα ελεγκτών που ερεύνησαν την υπόθεση έπειτα από εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η μαύρη τρύπα είναι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που έγιναν τη συγκεκριμένη περίοδο δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, στη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ο Ευ.Βενιζέλος άφησε αιχμές κατά του προκατόχου του για την οικονομική κατάσταση που κληρονόμησε στο ΠΑΣΟΚ και ότι αισθάνεται σαν να φόρεσε τον χιτώνα που βούτηξε η Δηιάνειρα στο δηλητηριώδες αίμα του Νέσσου.

«Δεν έχει υποβληθεί πόρισμα»

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «πόρισμα του ελέγχου δεν έχει υποβληθεί» και πως «μόλις υποβληθεί, θα συζητηθεί στα καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, που θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες, με γνώμονα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση πλήρους διαφάνειας».

«Στο μεταξύ» συνεχίζει η ανακοίνωση «το Πολιτικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί τις επόμενες ημέρες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, ενόψει και της διαδικασίας ανάδειξης των νέων δημοτικών, νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων».

«Αναρωτιόμαστε αν και τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι έχουν και αυτά την ανάγκη και την υποχρέωση να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook