Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, αδερφός του απαχθέντος Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου επισκέφθηκε τον Πατριάρχη των Συρο-Ιακωβιτών προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Αντιοχείας.

Οι δύο Πατριάρχες εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός πως παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, οι Μητροπολίτες δεν έχουν απελευθερωθεί και καλούν την διεθνή κοινότητα να εντείνει τις πιέσεις της ώστε να υπάρξει αίσια έκβαση.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το dogma.gr ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, είναι εμφανώς καταβεβλημένος αφού για τον ίδιο εκτός από την υπηρεσιακή βαρύτητα της υπόθεσης υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά της προσπάθειας διάσωσης του αδερφού του.

Προβληματισμένος φαίνεται και ο Συρο-Ιακωβίτης Πατριάρχης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Λίβανο και στόχο είχε να τονισθεί η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των Εκκλησιών

«Μάθαμε ότι είναι ζωντανοί»
Κουρασμένοι από τις συνεχείς διαρροές ψευδών ειδήσεων, ανώτατοι αξιωματούχοι του Πατριαρχείου των Συρο-Ιακωβιτών είπαν στο dogma.gr πως το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι οι Μητροπολίτες είναι ζωντανοί.

«Δεν ξέρουμε τι θέλουν. Δε μας έχουν ζητήσει χρήματα, δεν έχουν καν επικοινωνήσει μαζί μας. Περιμένουμε» είπε στο dogma.gr Μητροπολίτης από το Λίβανο.

Τις περισσότερες πληροφορίες τις αντλούν από άλλους επισκόπους στην Τουρκία που επικοινωνούν με την κυβέρνηση Ερντογάν. Δεν υπάρχει όμως καμία επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο.