Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ δήλωσε σήμερα ότι η συνοριακή ένταση με την Κίνα, που ξέσπσε μετά και την επιδρομή κινέζων στρατιωτών σε μια απομακρυσμένη περιοχή των Ιμαλαΐων, μπορεί να επιλυθεί.

Όπως μετέδωσε το εθνικό ινδικό πρακτορείο ινδικό PTI, ο πρωθυπουργός της χώρας τόνισε ότι «πρόκειται για ένα περιορισμένο τοπικά πρόβλημα, το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να επιλυθεί».

Είναι οι πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού Σινγκ για τη συνοριακή αυτή διαφορά μεταξύ των δύο χωρών, μετά την παρουσίαση έκθεσης χθες από τον ινδό υπουργό Άμυνας Σάσι Καντ Σάρμα, ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής στην οποία, σύμφωνα με τον Τύπο, δηλώνει ότι οι κινέζοι στρατιώτες εισχώρησαν σε βάθος 20 χλμ. εντός του ινδικού εδάφους.

«Έχουμε ένα σχέδιο, δεν επιθυμούμε κλιμάκωση της κατάστασης», πρόσθεσε ο Σινγκ χωρίς να περαιτέρω διευκρινίσεις.

Την Πέμπτη ο ινδός υπουργός Εξωτερικών Σαλμάν Χουρσίντ προσπάθησε ήδη να αποδραματοποιήσει το περιστατικό, επιμένοντας στην ανάγκη για διάλογο με το Πεκίνο, το οποίο θα επισκεφθεί στις 9 Μαΐου, κυρίως για να προετοιμάσει την επίσκεψη του νέου πρωθυπουργού της Κίνας Λι Κετσιάνγκ στις 20 Μαΐου στο Νέο Δελχί.

Οι συνοριακές διαφορές μεταξύ των γειτονικών δυνάμεων αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων τα τελευταία 25 χρόνια.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook