Άνοιξε τις \”πύλες\” του από σήμερα Κυριακή ο εθνικός δρυμός της Σαμαριάς, όπως είχε ανακοινώσει η Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Ο δρυμός θα λειτουργήσει σε όλο το μήκος της διαδρομής του κεντρικού μονοπατιού (Ξυλόσκαλο- Αγ.Ρουμέλη) μετά από απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Από τους πρώτους επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού είναι μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων που μεταφέρθηκαν με  πέντε τουριστικά πούλμαν στην περιοχή με σκοπό να διασχίσουν το Φαράγγι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών αν οι καιρικές συνθήκες μεταβληθούν σε βαθμό που να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή διέλευση των επισκεπτών, η Διεύθυνση  μπορεί να αποφασίσει για την ρύθμιση της διέλευσης ή και να απαγορεύσει την είσοδο των επισκεπτών στον εθνικό δρυμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για μια ακόμη χρονιά το Φαράγγι μένει χωρίς γιατρό καθώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται απρόθυμο να στείλει και φέτος στρατιωτικό γιατρό, ενώ το υπουργείο Υγείας τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει να καλύπτει την θέση με γιατρούς που κάνουν το «αγροτικό» τους.

Έτσι, ο Φορέας Διαχείρισης θα απευθύνει και φέτος πρόσκληση σε Σχολές Ιατρικής και σε γνώστες Πρώτων Βοηθειών ώστε το κενό να καλυφτεί με εθελοντές.

Όπως και να έχει το πρόβλημα που δημιουργείται είναι τεράστιο καθώς η γιατρός που υπηρετεί στην Αγία Ρουμέλη Σφακίων (στην έξοδο του φαραγγιού), δεν επαρκεί για να καλύψει έγκαιρα τις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που δημιουργούνται κατά την διάβαση των 18 χιλιομέτρων από τους χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook