Με απάντηση του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς το Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου επισημαίνει οι ζημιές που προκάλεσαν οι νοτιάδες στις καλλιέργειες θα αποζημιωθούν, μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή τους.
«Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τις ανεμοθύελλες και χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν στις αρχές του Απριλίου 2013, κυρίως σε αμπελοκαλλιέργειες αλλά και σε καλλιέργειες κηπευτικών, στην ευρύτερη περιοχή της ΠΕ Ηρακλείου, έγιναν αναγγελίες και διενεργούνται επισημάνσεις.
Μετά την ολοκλήρωση των επισημάνσεων και εφόσον διαπιστωθούν ζημιές στις εν λόγω καλλιέργειες, θα ακολουθήσει η υποβολή δηλώσεων ζημιάς εκ μέρους των παραγωγών και η διενέργεια των εκτιμήσεων. 
Αμέσως μετά το πέρας της εκτιμητικής διαδικασίας και της κοινοποίησης των πορισμάτων, οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.
Όσον αφορά στα θέματα ξηρασίας και γενικότερα σε προβλήματα από αίτια που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, σημειώνεται ότι θα μπορούσαν να ενταχθούν σε προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ), εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και οι Κοινοτικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της Γεωργίας και δασοκομίας 2007-2013 και εφόσον υπάρξει σχετική γνωμάτευση από επιστημονική επιτροπή», αναφέρει η απάντηση του Υπουργού στον κ. Κεγκέρογλου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook