Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 50χρονου καραμπινιέρου Τζουσέπε Τζανγκράντε, ο οποίος τραυματίσθηκε χθες στην σπονδυλική στήλη κατά την διάρκεια της ένοπλης επίθεσης του Λουίτζι Πριέτε μπροστά στην είσοδο της βουλής της Ρώμης.

Ο Τζανγκράντε υποβλήθηκε χθες βράδυ σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Ουμπέρτο Πρίμο της Ρώμης.

Όπως αναφέρεται σε ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε σήμερα ο καραμπινιέρος παραμένει σε καταστολή, η αναπνοή του υποστηρίζεται με μηχανικά μέσα και είναι διασωληνωμένος.

Σήμερα το απόγευμα οι γιατροί αναμένεται να μειώσουν την φαρμακευτική καταστολή για να διαπιστώσουν πως αντιδρά ο ασθενής. Υπάρχει πάντως συγκρατημένη αισιοδοξία, παρ' όλο που ο Τζακνγράντε, καθώς φέρει τραύμα στην σπονδυλική στήλη, μπορεί να έχει υποστεί μόνιμη βλάβη που να μην του επιτρέπει πλέον να κινείται.

Ο δεύτερος καραμπινιέρος που τραυματίσθηκε χθες το πρωί από τον Πριέτε —ο 30χρονος Φραντσέσκο Νέγκρι— υποβλήθηκε επίσης σε επέμβαση στα πόδια, στο νοσοκομείο Σαν Τζοβάνι.

Η κατάστασή του δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο δράστης, αναφέρουν πληροφορίες των ανακριτών αναφέρουν ότι είχε έρθει στην Ρώμη με στόχο να πυροβολήσει κάποιον βουλευτή ή υπουργό. Όταν αντελήφθη όμως ότι ήταν δύσκολο να πλησιάσει γνωστό πολιτικό αποφάσισε να επιτεθεί στους καραμπινιέρους.

Ο Πριέτε πάντως σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά δεν αναμένεται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση διότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πάσχει από κάποιο σοβαρό ψυχικό νόσημα.

newpost.gr