Μια διαδραστική παράσταση κουκλοθεάτρου θα φιλοξενήσει το Σάββατο 11 Μαίου στις 16:00 και την  Κυριακή 12 Μαίου στις 12:00  ο Πολυχώρος "Τεχνόπολις"  στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια παράσταση κουκλοθέατρου αποτελούμενη από τρείς ιστορίες από το θέατρο κούκλας "Κοκου-Μουκλό"

«Ο κότσυφας απαιτεί το δάσος να σωθεί»
«Παιδιά εν δράση»
«Η μικρή γοργόνα πώς να ζήσει στο σκουπιδονήσι»

Βασισμένη σε παραμύθια του Βαγγέλη Ηλιόπουλου,  σε μουσική του Κώστα Θωμαΐδη,  διασκευή για πιάνο Δέσποινα Σαλκιτζόγλου.

Μετά το τέλος της κάθε παράστασης θα πραγματοποιηθεί 20λεπτο εκπαιδευτικό εργαστήρι με οικολογικό θέμα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Μέσα από την μικτή τεχνική θεάτρου και κουκλοθεάτρου τα παιδιά παρακολουθούν τρείς μικρές ιστορίες που κοινό άξονα έχουν την κατανόηση θεμάτων που αφορούν την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μέσα από την τέχνη του κουκλοθέατρου τα παιδιά θεατές ανακαλύπτουν με διασκεδαστικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό τρόπο πως βιώνουν την στάση των ανθρώπων απέναντι στην φύση τα ζώα, τα δέντρα, τα πλάσματα του δάσους και της θάλασσας.

Οι κούκλες που πάντα καταφέρνουν να κάνουν τα παιδιά να ταυτιστούν μαζί τους τα παρασύρουν, τα αφυπνίζουν και τα καλούν να λάβουν δράση για να βοηθήσουν τον πλανήτη.

Η παράσταση στόχο έχει να μην αφήνει τα παιδιά απλούς θεατές, τα καλεί να συμμετέχουν με την γνώμη τους και τις αντιδράσεις τους και τα την διάρκεια της εξέλιξης των παραμυθιών.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ:
Οι εμψυχωτές μετά την παράσταση καλούν τα παιδιά να πάρουν μέρος σε ένα διασκεδαστικό, δημιουργικό εργαστήρι ανακύκλωσης.

Το κάθε παιδί μετά την ολοκλήρωση του έργου μπορεί με απλά υλικά (χαρτί, βαμβακερά υφάσματα , μπογιές) και με την βοήθεια μας να φτιάξει έναν από τους ήρωες της παράστασης .

Σάββατο 11 Μαίου στις 16:00 / Κυριακή 12 Μαίου στις 12:00

Πολυχώρος Τεχνόπολις – Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 116, Αμμουδάρα

Είσοδος 7 ευρώ – Ανέργων / Γκρόυπ άνω των 10 ατόμων 5 ευρώ

Τηλ Κρατήσεων 2810823813 – www.texnopolis.net