Περίπου 50 λεπτά κράτησε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή και αφορούσε όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με τα οικονομικά πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ επί θητείας του κ. Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε αναγκαία τη συνάντηση, λόγω της απουσίας του Γ. Παπανδρέου τους προηγούμενους μήνες στο εξωτερικό.

Πρώτο αντικείμενο συζήτησης ήταν η πορεία της χώρας και της κυβέρνησης καθώς και τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και ιδίως στα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα. Ένα βασικό θέμα συζήτησης ήταν η οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ.

Ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (που έφτασε στα 116,5 εκ) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, (από περίπου 22 εκ. στα περίπου 2,5 εκ. –που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες-) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση προκειμένου να καλύπτει τις δραστικά μειωμένες λειτουργικές του δαπάνες. Το ζήτημα διογκώνεται διότι διασταυρώνεται με την αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ για τους οποίους εφαρμόζεται τώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Η κατάσταση αυτή καθιστά αναγκαία την εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση.

Ο κ. Παπανδρέου στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε φανερά ενοχλημένος, εξοργισμένος θα έλεγαν πολλοί, για τις διαρροές των τελευταίων ημερών περί υπέρογκων εξόδων του ίδιου για τα ταξίδια στο εξωτερικό που οδήγησαν στη δημιουργία «μαύρης τρύπας» στα οικονομικά του κόμματος. Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος επέλεξε ήπιο ύφος σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να διευθετηθούν όλα τα ζήτηματα.

Όπως έγραφε νωρίτερα το newpost το εν λόγω ζήτημα έχει προκαλέσει εσωτερικά «τραύματα» στο ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να θέλει να τα κλείσει άμεσα.

Επομένως, κατά την συζήτηση υιοθετήθηκε και από τις δύο πλεύρες η πρόταση να κατατεθούν όλα τα παραστατικά που αφορούν στα έξοδα του ΠΑΣΟΚ από τον πρώην υπεύθυνο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ώστε να μην υπάρχουν σκιές στο ζήτημα και να λήξει η συζήτηση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Βενιζέλου, πριν υποβληθεί η έκθεση των έξι μεγάλων ελεγκτικών εταιριών που έχουν κληθεί να ελέγξουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θα ζητηθεί από τα πρόσωπα τα οποία έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών. Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στελέχη τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους του και πολύ περισσότερο να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν και τα θέματα που συνδέονται με την «λίστα Λαγκάρντ» και την κατάρρευση της πολιτικής σκευωρίας που οργάνωσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν δυστυχώς ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012. Επειδή ο κ. Παπανδρέου τις ημέρες του Πάσχα θα επισκεφθεί την Πάτρα συζήτησαν και για τις εξελίξεις σε σχέση με τους οδικούς άξονες και ιδίως την Ολυμπία Οδό, που πρέπει να ολοκληρωθεί και για την απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στην πόλη και τους πολίτες.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook