Με αισθήματα θλίψης και οδύνης, η αθλητική οικογένεια και ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία, αποχαιρέτησε το απόγευμα της Μ. Τετάρτης την επικοντίστρια Μαριάννα Ζαχαριάδη. Η κηδεία της Μαριάννας έγινε στη Πάφο από όπου κατάγεται ο πατέρας της αθλήτριας. Οι φίλοι, συγγενείς, συναθλητές, συναθλήτριες, παράγοντες του αθλητισμού, υποδέχτηκαν την Μαριάννα φορώντας την στολή της Εθνικής Κύπρου σκεπασμένη με την ελληνική σημαία μέσα σε ένα τριανταφυλλί φέρετρο όπως ήταν η επιθυμία της.

«Μαριάννα μου, σου έχω διδάξει μερικές αρχές ζωής. Σου είπα κάποτε ότι όταν ο άνθρωπος στην αρχαία Ελλάδα γεννιόταν οι άνθρωποι κλαίγανε και όταν πέθαινε και οδηγούνταν στην αιωνιότητα όλοι χαιρόντουσαν. Εμείς σήμερα εδώ χαιρόμαστε πραγματικά, γιατί δεν είχαμε αγώνα ο οποίος θα μπορούσε να μας δώσει την νίκη. Ήταν άνισος. Ήταν ένας αγώνας όπου δεν ήξερες, δεν έβλεπες, απλώς αισθανόσουν κάποιες στιγμές ότι ύπουλα σε χτυπούσε». Με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε την Μαριάννα Ζαχαριάδη για το στερνό της ταξίδι ο πατέρας της, μαραθωνοδρόμος και γυμναστής, Λούκας Ζαχαριάδης, ενώ η μητέρα της Γεωργίου Σίσκου της απηύθυνε λόγια αγάπης.

Συγκίνηση προκάλεσε και ο αποχαιρετισμός της συναθλήτριας της Μαριάννας και στενής της φίλης Ελευθερίας Χριστοφή. Η Ελευθερία Χριστοφή αναφέρθηκε στα μηνύματα ζωής που έστελνε η Μαριάννα το τελευταίο διάστημα . Η ίδια- είπε- είχε αναφέρει «στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν. Γι` αυτό μην την ξοδεύετε τσάμπα και σε άχρηστα πράγματα, κάντε όλα αυτά που ονειρεύεστε χωρίς να αφήσετε τίποτα ανεκμετάλλευτο».

Η στατιστική του στίβου κρατεί την Μαριάννα στις πρώτες θέσεις. Κάτοχος του Παγκύπριου Ρεκόρ στο επί κοντώ κατέκτησε τα αργυρά μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες και τελευταία στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Νέο Δελχί ανεβάζοντας την κυπριακή σημαία πολύ ψηλά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook