Υλικά

2 ντομάτες σφικτές και κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά ζαράκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά ζαράκια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά ζαράκια
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
5 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
2 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
1 φινόκιο (μαραθόριζα) κομμένο σε λεπτές φέτες
10 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες
3 κουτ γλυκού θυμάρι
80 ml. ελαιόλαδο
3 κουτ σούπας ξύδι
10 ελιές καλαμών
2 κουτ σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου
1 κουτ γλυκού σπόρους ξερού κόλιανδρου κοπανισμένους
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τις φέτες λαχανικών στο μεγάλο ταψί του φούρνου. Σκορπίστε ανάμεσά τους τις 10 σκελίδες σκόρδο. Περιχύστε με το μισό ελαιόλαδο, πασπαλίστε με το θυμάρι και βάλτε τα να ψηθούν στο φούρνο για 25 λεπτά της ώρας στους 170ο .

Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, μαζέψτε τα σκόρδα, ζουλίξτε τα με το χέρι σας να βγεί από μέσα η ψίχα του σκόρδου και βάλτε το σε ένα μπολ.

Βάλτε όλα τα λαχανικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα ή πιατέλα. Πασπαλίστε τα με τον ξερό και φρέσκο κόλιανδρο.

Στο μπολ που είναι το σκόρδο θα ρίξετε το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι και θα τα δουλέψετε με ένα πιρούνι να γίνει μια ομοιογενής μάζα.

Ρίξτε τις ελιές στη σαλατιέρα, περιχύστε με το dressing σκόρδου που δεν μυρίζει καθόλου γιατί έχει ψηθεί και ανακατεύτε τη σαλάτα σας καλά. Αυτό το πιάτο τρώγεται και ζεστό και κρύο.