ΥΛΙΚΑ

· 500 γρ. σουπιές & καλαμάρια καθαρισμένα

· 100 γρ. ψίχα ψωμιού μουλιασμένες και στυμμένες

· 60 γρ. φρυγανιά τριμμένη

· 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο

· 80 γρ. λάδι

· Αλάτι, πιπέρι

· Σκόρδο

· ½ ματσάκι σέλινο

· ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

· ρίγανη

· 80 ml. κόκκινο κρασί

· 2 κ. σ. ξύδι

· 300 γρ. πατάτες κομμένες σε ροδέλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τεμαχίζουμε τις σουπιές και τα καλαμαράκια,.

Βάζουμε στο μπλέντερ τα κομμάτια σουπιάς και καλαμαριών να αλεστούν, μαζί με λίγη ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι, το ξύδι, το κόκκινο κρασί, το σέλινο τη ρίγανη & τον μαϊντανό, πιπέρι, αλάτι και λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ομοιογενής μάζα. Ρίχνουμε όση φρυγανιά χρειάζεται για να σφίξει το μείγμα μας .

Πλάθουμε τα μπιφτέκια.

Σ ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγη ρίγανη, λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170ο C περίπου 35 λεπτά.