Την έντονη αντίδραση των φοιτητών προκάλεσε η αναστολή λειτουργίας των εστιατορίων του Πανεπιστημίου σήμερα και αύριο από τον Πρύτανη.

Με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

Σήμερα Δευτέρα 11 Απρίλη με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην λέσχη του Φοιτητικού Κέντρου. Πριν την διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. με τον αρμόδιο Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας που τέθηκαν τα ζητήματα της Σίτισης των Μεταπτυχιακών και των αστικών συγκοινωνιών.

Στην συγκέντρωση στο Φοιτητικό Κέντρο υπήρξε ταυτόχρονα και ανεξάρτητα από την απόφαση μας συγκέντρωση άλλων συλλογικών φορέων με παρόμοια αιτήματα. Ταυτόχρονα υπήρξε ανεξάρτητη διανομή ερωτηματολογίων για την ποιότητα της Σίτισης από Σύλλογο Φοιτητών.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης μας ανακοινώθηκε η απόφαση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης για την αναστολή λειτουργίας των εστιατορίων στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στο Ηράκλειο για σήμερα και αύριο 12/4.

Ενημερωθήκαμε από τον Αντιπρύτανη ότι η απόφαση της Πρυτανείας ήταν απόφαση επιβεβλημένη λόγω της διατάραξης της Δημόσιας Υγιεινής στα εστιατόρια, αλλά και της οικονομικής ζημίας του αναδόχου. Ποτέ όμως ξανά η Πρυτανεία δεν
ενδιαφέρθηκε για την ποιότητα της παρεχόμενης σίτισης προβαίνοντας σε ελέγχους και θέτοντας ζητήματα δημόσιας υγιεινής, αν και η σύμβαση που έχει με τον ανάδοχο το επιβάλλει.

Θεωρούμε απαράδεκτη επί της αρχής την στάση της Πρυτανικής Αρχής, που βλέποντας μια προβληματική κατάσταση στο επίπεδο της Σίτισης καταδικάζει με αυτό τον τρόπο μια κινητοποίηση. Καλούμε την Πρυτανεία να ανακαλέσει την απόφαση της και να διασφαλίσει την λειτουργία των εστιατορίων τόσο για την σημερινή απογευματινή βάρδια, όσο και για αύριο κανονικά.

Καλούμε την Πρυτανεία να θέσει ως προτεραιότητα το συμφέρον των Φοιτητών και της Κοινότητας και όχι του αναδόχου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook