Χτενίσματα που άφησαν εποχή, είτε γιατί ήταν από μόνα τους εκκεντρικά, είτε γιατί οι γυναίκες που τα \”φόρεσαν\” έδειχναν τόσο τέλειες με αυτά, που σύντομα έγιναν τα hairstyle icons της εποχής τους. Οι retro τάσεις σήμερα, καθιστούν αρκετά από αυτά δημοφιλή!

Audrey Hepburn: πίσω στα 50’s, κανένα άλλο κοντό κούρεμα δε χαρακτηρίστηκε πιο θηλυκό.

\"\"

Amy Winehouse: δεν ήταν γνωστή μόνο για την υπέροχη φωνή της, αλλά και για το χτένισμα \”σφηκοφωλιά\” στο οποίο έδωσε την προσωπική της πινελιά, αφήνοντας μέρος των μαλλιών της λιτά.

\"\"

Brigitte Bardot: καθιέρωσε τα μακριά ξανθά μαλλιά με ανάλαφρα κύματα και μια \”σχεδόν\” θα έλεγε κανείς φράντζα. Χωρίς αμφιβολία, παραμένει ένα sexy χτένισμα μέχρι σήμερα.

\"\"

Bettie Page: η βασίλισσα των pin up girls καθιέρωσε την εξαιρετικά κοντή φράντζα. Με τα μαύρα κυματιστά μαλλιά της, τη χαρακτηριστική φράντζα και τα βαθιά μπλε μάτια της, δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα!

\"\"

Faye Dunaway: υποδύθηκε το \”κακό\” κορίτσι Bonnie Parker, με ένα επιτηδευμένο μακρύ καρέ, με τέλειες γυρισμένες τις άκρες προς τα μέσα και φυσικά τον κρεμ μπερέ της.

\"\"

Farrah Fawcett: ακόμα και ο βασιλιάς της ζούγκλας θα ζήλευε τέτοιο μαλλί! Πλούσια layers, με την τέλεια κλίση προς τα έξω και πολύ…μα πολύ όγκο!

\"\"

Grace Kelly: super θηλυκό και λαμπερό, με τις καλά χτενισμένες μπούκλες, κολλημένες προς τα πίσω, σε ένα κυματιστό κοντό καρέ.

\"\"

Jennifer Aniston: τα \”Φιλαράκια\” ήταν η αφορμή να γίνει το κούρεμα \”Rachel\” ένα από τα πιο δημοφιλή όλων των εποχών, με πολλά layers να περικλείουν το πρόσωπο σε ένα στρογγυλό ογκώδες σχήμα.

\"\"

Jackie O: δεν έχει υπάρξει πιο iconic χτένισμα από αυτό. Το κοντό, σοκολατί καρέ της παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή hairstyles.

\"\"

Louise Brooks: το αυστηρό αυτό υπέρ-κοντό καρέ με έντονες γωνίες και φράντζα, αποτέλεσε σύμβολο του flapper look, στα 20’s.

\"\"

Mia Farrow: το look αυτό δημιουργήθηκε από τον Vidal Sassoon αποκλειστικά για την ταινία \”Το μωρό της Rosemary\” και έμελλε να καθορίσει την καριέρα του αλλά και της Mia Farrow, δεδομένου ότι ήταν ένα από τα πιο ανατρεπτικά κουρέματα.

\"\"

Marilyn Monroe: η Marilyn μετατράπηκε από καστανή κοκκινομάλλα σε εκθαμβωτική ξανθιά από τις αρχές της καριέρας της, και δεν κοίταξε ποτέ πίσω στο παλιό της στυλ.

\"\"

Veronica Lake: Hollywood Glamour, αυτό είναι που χαρακτηρίζει το χτένισμά της, με τη χωρίστρα στη άκρη, τα ξανθά μακριά κυματιστά μαλλιά να δίνουν τον απόλυτο θηλυκό χαρακτήρα.

\"\"

Tina Turner: είναι ο ορισμός του χαρακτηριστικού hairstyle, με τη διαφορά όμως πως δεν είναι και τόσο εύκολο να \”φορεθεί\” στην πραγματική ζωή.

\"\"

Twiggy: σήμα κατατεθέν ήταν το κούρεμα της. Ένα κοντό αλλά άκρως θηλυκό hairstyle που παραμένει δημοφιλές μέχρι και σήμερα, αφού το έχουμε δει να αναπαράγεται από πολλές σύγχρονες star!

\"\"

Kate Moss: καθιέρωσε το bedhead look σε όλα τα μήκη και μέχρι σήμερα το υποστηρίζει καλύτερα από κάθε άλλη star! Μπορεί να είναι ένα τέλεια φτιαγμένο look παράλληλα όμως τονίζεται η ανέμελη rock chic πλευρά του!

\"\"

Nicole Richie: Ελαφρώς ατημέλητα μακριά μαλλιά με φράντζα και αξεσουάρ, δίνουν σε αυτό το hairstyle αέρα boho.

\"\"

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook