Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, o oποίος κάθεται στο εδώλιο για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ένσταση περί εξάλειψης του αξιόποινου του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αφού η κατηγορία της δωροδοκίας έχει παραγραφεί.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο εντολέας τους κάθεται στο εδώλιο για πράξη προερχόμενη από αδίκημα που έχει παραγραφεί. Ο πρώην υπουργός κατέθεσε ακόμη δύο ενστάσεις περί ακυρότητας της ποινικής δίωξης και της κλήσης του στο ακροατήριο.

Σήμερα οι εισαγγελείς του Τριμελούς Εφετείου θα κληθούν με τις αγορεύσεις τους να απαντήσουν στην ένσταση του πρώην υπουργού περί εξάλειψης του αξιόποινου του αδικήματος.

Την ένσταση στήριξε και η υπεράσπιση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, της κόρης του, Αρετής Τσοχατζοπούλου και της πρώην συζύγου του. Η κόρη του και η πρώην σύζυγός του δεν παρέστησαν για δεύτερη φορά στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκαν μέσω των δικηγόρων τους.

Ο πρώην υπουργός επιχειρεί να δώσει πολιτικό χαρακτήρα στη δίκη του γι’ αυτό και επιμένει ότι θα πρέπει να κληθούν πρώτα ως μάρτυρες τα τότε μέλη του ΚΥΣΕΑ, που ενέκριναν τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά.

Πάντως χθες το δικαστήριο απέρριψε την πρώτη ένσταση της υπεράσπισης για την μη παράσταση του ελληνικού δημοσίου στη δίκη. Οι δικαστές έκριναν ότι νόμιμα παρίσταται το ελληνικό Δημόσιο που ζητεί αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστη από τους κατηγορούμενους.

«Η παράσταση του ελληνικού δημοσίου είναι νόμιμη και παραδεκτή. Οι κατηγορούμενοι με τις πράξεις που φέρονται ότι τέλεσαν, μείωσαν το κύρος και την αξιοπιστία του ελληνικού δημοσίου, το οποίο εμφανίζεται να μην μπορεί να διασφαλίζει τις συναλλαγές του» ανέφερε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook