Στην κατάμεστη από κόσμο Βασιλική του Αγίου Μάρκου, πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 8 Μάιου, τα Εγκαίνια της Έκθεσης Έργων που φιλοτεχνήθηκαν από τους Εκπαιδευόμενους των Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης Α’ Κύκλου του Δήμου Ηρακλείου για το έτος 2012-2013. Αμέσως μετά τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση Απονομής των Βεβαιώσεων στους Εκπαιδευόμενους των Προγραμμάτων. 

Δήμος Ηρακλείου είναι ο πρώτος ΟΤΑ στη χώρα που έλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει πλήρες Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (Εκπαίδευση και εν συνεχεία Έκθεση Έργων Εκπαιδευομένων).

Στα εγκαίνια της Έκθεσης Έργων και την Απονομή των Βεβαιώσεων Εκπαίδευσης των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης Α’ Κύκλου του Δήμου Ηρακλείου παρέστη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς κ. Νίκος Γιαλιτάκης ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτές και τα στελέχη του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου καθώς και τους περίπου 3000 συμμετέχοντες του Προγράμματος.

Σε κοινή δήλωσή τους, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς κ. Νίκος Γιαλιτάκης ανέφεραν ότι ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα εκπονήσει για τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά (2013-2014) ακόμη 80 νέα τμήματα προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης. 

Επίσης τόνισαν ότι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει θα συνεχιστεί με το ίδιο σθένος και πρόθεσαν: « Από την πρώτη στιγμή που ο Δήμος Ηρακλείου ανέλαβε την αρμοδιότητα εκπόνησης Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης, έθεσε ψηλά στις προτεραιότητές του την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου ως βασικό συστατικό για την αληθινή ανάπτυξη. 

Στη σύγχρονη κοινωνία της γνώσης η Δια Βίου Μάθηση θα πρέπει να είναι κοινωνικό και θεμελιώδες δικαίωμα. Έτσι το αντιμετωπίζει ο Δήμος Ηρακλείου».

Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 200 δημιουργίες ψηφιδωτού, αγιογραφίας, ζωγραφικής και κοσμήματος και θα είναι ανοικτή για το κοινό από 9:00-13:30 και από 18:00-21:00 από 8 έως 10 Μαΐου στην Βασιλική Αγίου Μάρκου.