Μετά από συνεδρίαση 7 ωρών την Πέμπτη, η ΟΛΜΕ εισηγήθηκε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών στις 17 Μαΐου.

Επίσης το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, αποφάσισε να προτείνει επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 20 έως τις 24 Μαΐου.

Η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από τα τοπικά συμβούλια των καθηγητών (ΕΛΜΕ).

Παράλληλα, ξεπερνιούνται και τα διαδικαστικά ζητήματα ως προς την απόφασή τους, καθώς πιθανότατα η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ), θα αποσύρει την πρόταση της για ψηφοφορία με κάλπες από τις τοπικές ΕΛΜΕ, κατά τη γενική συνέλευσή τους που θα γίνει στις 15 Μαΐου.

Η πρόταση για ψηφοφορία με κάλπες θα αποσυρθεί, ώστε να ξεπεραστεί το διαδικαστικό πρόβλημα που προέκυψε στην διάρκεια της συνεδρίασης των καθηγητών.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν πληροφορίες από συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ) συμφώνησε μόνο σε μια 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαίου (οι εξετάσεις ξεκινούν στην 17 του μήνα) αλλά διαφωνεί με την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέσα στην εξεταστική περίοδο.

Την Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που επίσης έχουν απειλήσει με κινητοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση διαμηνύει ότι σε περίπτωση, που αποφασιστεί απεργία, δεν θα διστάσει να επιστρατεύσει τους καθηγητές.


news247.gr