Τι κι αν οι παράγοντες της Ιπποκράτους προσπαθούσαν χθες βράδυ να πείσουν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την παρέμβασή του για τα οικονομικά του κόμματος έκανε προσπάθεια… εκτόνωσης της κατάστασης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Μέσα τους γνώριζαν πολύ καλά ότι όσα ανέφερε ο προέδρός τους στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου όχι μόνο δεν κλείνουν το θέμα, αντιθέτως ρίχνουν λάδι στην φωτιά που άναψε προ δεκαημέρου αφού ουσιαστικά ο κ. Βενιζέλος προκάλεσε τον Γ. Παπανδρέου, -εάν έχει τα κότσια- να πάει στην Δικαιοσύνη.

Το γεγονός και μόνο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέγνωσε στοιχεία που μιλούν για χρέος δέκα εκατομμυρίων ευρώ που προστίθετο σε ετήσια βάση από το 2003 έως το 2011 στα συνολικά χρέη του κόμματος φανερώνει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ούτε διάθεση να καλύψει τον κ. Παπανδρέου έχει, ούτε κάνει πίσω για το καλό της παράταξης γνωρίζοντας πως η δημόσια συζήτηση για τα οικονομικά προκαλεί πολιτικό κόστος.

Ομοίως και ο πρώην πρωθυπουργός με την διαρροή που έκανε λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ \”δεν είπε τίποτε καινούργιο\” συγκριτικά με την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας και την επισήμανση κύκλων του πως \”ό,τι είχε να πει το είπε με την δική του ανακοίνωση\” έδειξε ότι δεν βάζει νερό στο κρασί του. Ειδικά εάν θυμηθεί κανείς ότι στην περίφημη εκείνη δήλωση της Μεγάλης Τρίτης μιλούσε για σύγκρουση με όσους θα επιχειρήσουν να τον εξοντώσουν πολιτικά…

Συμπέρασμα; Η \”μαύρη τρύπα\” στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να ρουφάει το κίνημα προς τα κάτω για όσο διάστημα το θέμα θα συντηρείται στην επικαιρότητα, δηλαδή τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες. Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε χθες ότι το πόρισμα των έξι ελεγκτικών εταιριών θα δοθεί περί τα τέλη Μαϊου. Τότε θα αρχίσει και νέος κύκλος συζητήσεων για τα οικονομικά.

Επίσης, δεν είναι τυχαία η απάντηση που έδωσε στον βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου όταν εκείνος σχολίασε χθες ότι τα δάνεια στο ΠΑΣΟΚ ήταν μεγάλα γιατί το κόμμα δεν είχε ιδιωτική χρηματοδότηση.

\”Όταν ήμουν στο δεύτερο έτος της Νομικής ένας καθηγητής με ρώτησε για τις μυστικές επαφές των κρατών της αρχαιότητας. Τού απάντησα: Πού να ξέρω αφού ήταν μυστικές;\” είπε με νόημα ο κ. Βενιζέλος. Και ο νοών νοείτω…

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook