Ενα τεράστιο θησαυροφυλάκιο ήθελαν οι δράστες της μεγαλύτερης ληστείας τραπεζών μέσω του διαδικτύου, αφού είχαν καταφέρει να αρπάξουν 45 εκατομμύρια δολάρια από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και πιστωτικές κάρτες σε 27 χώρες.

Η αποκάλυψη έγινε, όπως δημοσιεύει η iefimerida.gr,  από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο απήγγειλε κατηγορίες εναντίον οκτώ ανδρών που φέρονται ότι αποτελούσαν τον αμερικανικό πυρήνα της οργάνωσης.

Επτά από αυτούς έχουν ήδη συλληφθεί. Για τον όγδοο υπάρχουν αναφορές ότι δολοφονήθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία στις 27 Απριλίου, ενώ οι αρχηγοί της οργάνωσης εκτιμάται ότι βρίσκονται εκτός ΗΠΑ.

Σε μία από τις πολλές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον τραπεζών, μέσα σε μόλις 10 ώρες οι ληστές άντλησαν 40 εκατομμύρια δολάρια από ΑΤΜ σε 24 διαφορετικές χώρες και με 36.000 διαφορετικές συναλλαγές.

Οι εισαγγελικές αρχές κάνουν λόγο για χάκερ με «χειρουργική ακρίβεια» και επισημαίνουν την ταχύτητα αλλά και τον τρόπο συνεργασίας ώστε να εκτελέσουν δραστηριότητες ταυτόχρονα σε 27 χώρες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η οργάνωση «μπήκε» στα ηλεκτρονικά συστήματα δύο εταιριών που επεξεργάζονται στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Στη συνέχεια αύξησαν τα πιστωτικά όρια των καρτών και τα όρια αναλήψεων για προπληρωμένες κάρτες Mastercard τις οποίες είχε εκδώσει η Bank of Muscat του Ομάν και η National Bank of Ras Al Khaimah PSC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στη συνέχεια με ψεύτικες πιστωτικές κάρτες ανά τον κόσμο μπόρεσαν να εκταμιεύσουν εκατομμύρια δολάρια από ΑΤΜ μέσα σε λίγες ώρες.