Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή-τριας, ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

\”Η 12η Μαΐου είναι αφιερωμένη στους χιλιάδες νοσηλευτές ανά τον κόσμο που ασχολούνται καθημερινά στο Σύστημα Υγείας και στην ανεκτίμητη προσφορά τους στην Κοινωνία.

Εκείνους που παρά τις αντίξοες συχνά συνθήκες εργασίας τους προσφέρουν τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η Νοσηλευτική αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους στο υγειονομικό σύστημα, με το ρόλο του νοσηλευτή μέσα στο σύστημα αυτό να είναι πολύ απαιτητικός, όσο και ευαίσθητος.

Όσοι ασκούν το λειτούργημα αυτό, καλούνται σε συνεργασία με άλλους επαγγελματίες υγείας και επιστήμονες, να φέρουν σε πέρας την πιο σημαντική αποστολή.

Εκείνη που έχει να κάνει με την υγεία, τη θεραπεία, την αποκατάσταση, την ψυχική στήριξη, την ποιότητα, την αξιοπρέπεια, την ίδια τη Ζωή.

Οι μεταβολές της σύγχρονης κοινωνίας και οι μειωμένοι οικονομικοί πόροι αποτελούν πρόκληση για τα συστήματα υγείας και είναι γεγονός πως δεν αφήνουν ανεπηρέαστο τον κλάδο της Νοσηλευτικής, ούτε την εργασία τους κατά μία έννοια, στον Τομέα της Υγείας.

Οι νοσηλευτές έχουν ανάγκη στήριξης τόσο από την πολιτεία, επαγγελματική και επιστημονική αναγνώριση, εργασιακή αναβάθμιση, επαρκή στελέχωση, ασφάλεια στην εργασία, διαρκή εκπαίδευση, αξιοκρατία στην εξέλιξη, όσο και από την κοινωνία, ώστε να συνεχίσουν το έργο τους και να αναπτύξουν νέους ρόλους με έμφαση στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας καθώς και τη φροντίδα στην κοινότητα.

Πάνω σ αυτούς τους άξονες, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια υποστήριξης του νοσηλευτικού κλάδου, κινούμενοι μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και των δυνατοτήτων που σήμερα παρέχονται.

Ως Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης νοιώθω την ανάγκη να απευθύνω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους νοσηλευτές των μονάδων ευθύνης μας για το ανεκτίμητης αξίας έργο που προσφέρουν στον συνάνθρωπο, την αφοσίωση τους στην ανθρώπινη φροντίδα, τη διαρκή προσπάθεια τους για βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, την εφαρμογή της νοσηλευτικής πρακτικής με ασφάλεια και επαγγελματισμό.

Είναι τιμή μου που έχω την ευθύνη νοσοκομείων στα οποία υπηρετούν και εργάζονται άριστοι νοσηλευτές-τριες με γνώση, εμπειρία και κυρίως με διάθεση προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Εύχομαι υγεία και δύναμη να συνεχίσουν το πανανθρώπινο και ωραίο έργο τους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook