Eπιστολή στον υπουργό οικονομικών με την οποία ζητά την αναστολή καταβολής του ΦΠΑ ανεξόφλητων τιμολογίων απέστειλε το εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στην επιστολή κάνει λόγο για την αδυναμία των επιχειρήσεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης να ανταπεξέλθουν στις οφειλές τους ενώ αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα το επιμελητήριο γίνεται αποδέκτης παραπόνων, από επιχειρήσεις και σε σχέση με τις οφειλές του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι οποίες διογκώνονται, και την εξόφληση τιμολογίων, όπου διαπιστώνονται δραματικές καθυστερήσεις. Κυρίαρχο ρόλο τονίζει σε αυτή την κατεύθυνση έχουν αφενός οι αλλεπάλληλες περικοπές του τελευταίου διαστήματος (λ.χ. ΠΔΕ) και αφετέρου η στάση του Δημοσίου που δεν καταβάλλει τις οφειλές του και ζητά φόρους ακόμα και για τα ποσά που οφείλει.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τα δημοσιονομικά της χώρας και τη ρευστότητα της αγοράς, συνεχίζει η επιστολή είναι σκόπιμη η αναστολή καταβολής του ΦΠΑ που αφορά ανεξόφλητα τιμολόγια του Δημοσίου. Πρότασή είναι να δίνεται η δυνατότητα ώστε να τηρούνται δυο λογιστικές καταστάσεις για τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, από τιμολόγια ιδιωτών και από τιμολόγια που έχουν εκδοθεί από πώληση προϊόντων ή παροχή υπηρεσιών προς δημόσια πρόσωπα. Για την μεν δεύτερη, προτείνεται να αναστέλλεται η πληρωμή και να αποδίδεται μόνο όταν εξοφλείται το εκάστοτε τιμολόγιο καταλήγει η επιστολή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook