Επίσημο αίτημα φαίνεται να απέστειλε η Γενική Γραμματεία Εσόδων, προκειμένου να λάβει τα στοιχεία των οφσόρ, μετά τις ανακοινώσεις που θέλουν τις φορολογικές αρχές της Βρετανίας των ΗΠΑ και της Αυστραλίας να έχουν στη διάθεσή τους έναν τεράστιο όγκο δεδομένων με ονόματα και διευθύνσεις δικαιούχων υπεράκτιων εταιρειών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα \”Τα Νέα\” οι αξιωματούχοι των τριών χωρών που συμμετέχουν στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής άφησαν να εννοηθεί ότι πρόκειται να μοιραστούν πληροφορίες που έχουν κατ\’ αρχάς με όλα τα μέλη της ομάδας του G20.

Πρόκειται για μια νέου είδους συνεργασία που όπως γράφει η εφημερίδα \”Μοντ\” ανοίγει το δρόμο για την πραγματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ανάμεσα στα στοιχεία υπάρχουν ονόματα ανθρώπων από τουλάχιστον 170 χώρες που φοροδιαφεύγουν, μεταξύ των οποίων και πολλοί διάσημοι πολιτικοί και καλλιτέχνες.

Πολλά είναι και τα ονόματα Ελλήνων τα οποία όμως δεν συνοδεύονται από διευθύνσεις ή άλλα στοιχεία με αποτέλεσμα η ταυτοποίησή τους να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη.

Τα στοιχεία που διέρρευσαν ανέρχονται σε περίπου 400 gigabytes, ενω αποκαλύφθηκε και η ύπαρξη 107 υπεράκτιων εταιρειών ελληνικού ενδιαφέροντος, από τις οποίες οι 103 ήταν άγνωστες στις ελληνικές φορολογικές Αρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook