Και τρίτη έκρηξη συγκλόνισε το απόγευμα του Σαββάτου το παραμεθόριο Ρεϊχανλϊ στην Τουρκία, την πόλη που φιλοξενεί στα περίχωρά της μεγάλο καταυλισμό σύρων προσφύγων, μεταδίδει το τηλεοπτικό τουρκικό δίκτυο NTV.

Πριν από αυτήν είχε προκληθεί πανικός από την έκρηξη δυο παγιδευμένων αυτοκινήτων στην ίδια περιοχή, η οποία είχε θλιβερό απολογισμό 40 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΝTV που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ 29 ακόμα τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι υλικές στην πόλη είναι ανυπολόγιστες.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας έκανε λόγο για προβοκάτσια που έχει σκοπό να βάλει εμπόδια στην ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στην Τουρκία και τους Κούρδους αντάρτες.

Οι επιθέσεις μπορεί να σχετίζονται με την Συρία ή με τους Κούρδους, δήλωσε ο ΕρντογάνΟι επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα που προκάλεσαν το θάνατο σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους σε μικρή τουρκική πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία μπορεί να σχετίζονται με την συριακή κρίση ή με την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στην Άγκυρα και τους κούρδους αντάρτες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς, έχουμε μπει σε μια νέα εποχή στην διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ζητήματος. Αυτοί που δεν μπορούν να αποδεχτούν τη νέα αυτή εποχή θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε παρόμοιες πράξεις», τόνισε ο Ερντογάν.«Ένα άλλο ευαίσθητο θέμα είναι ότι η επαρχία Χατάι (όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις) βρίσκεται στα σύνορα με την Συρία. Οι πράξεις αυτές μπορεί να έγιναν για να προκαλέσουν» προβλήματα στα δύο αυτά ευαίσθητα θέματα, υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.


protothema.gr