Στο φινάλε της αναμέτρησης του Εθνικού Σταδίου Χανίων η Ιωνία 2000 κατάφερε να \”λυγίσει\” την αντίσταση του Ψηλορείτη με σκορ 2-1 και να κάνει ιδανική αρχή στο πρωτάθλημα πρωταθλητριών ομάδων ΕΠΣ.
Οι νταμπλούχοι Χανίων προηγήθηκαν στο 34\’ με εκτέλεση φάουλ του Μπάτζιο, αλλά οι πρωταθλητές Ρεθύμνου \”απάντησαν\” στο 48\’ με τον παίκτη-προπονητή τους Λ. Τζαγκαράκη, που υποδέχθηκε ιδανικά το βολέ του Διαμαντάκη και σκόραρε με πλασέ, αφού πρώτα απέφυγε και έναν αντίπαλο.
Στο 86\’ ο Τόλιας εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Καλυβιανάκη και χάρισε στους γηπεδούχους τη σημαντική νίκη.
Στο 37\’ ο Μπάτζιο είχε δοκάρι, ενώ ο Διαμαντάκης με σωτήριες αποκρούσεις στέρησε το γκολ από τον Τόλια (29\’ και 67\’), με τον Χαλκιαδάκη να χάνει ευκαιρία στο 72\’.
Από την άλλη ο ΑΟΨ απείλησε με το διπλό τετ-α-τετ του Ματαραγκάσι (21\’) και την κεφαλιά του Τζαγκαράκη (47\’).
Οι ηττημένοι έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Βισκαδούρου (Ι. Δασκαλάκης-Παπαδάκης), αμφισβητώντας το πέναλτι τις Ιωνίας και διαμαρτυρόμενοι για παράβαση στον Τζαγκαράκη από τον Καβακόπουλο στο 94\’. 
Ιωνία 2000 (Γιώργος Ανδρεαδάκης): Κ. Χριστουλάκης, Βολάνης (65\’ Μποντούρι), Μπαντουράκης, Δασκαλάκης (59\’ Ν. Τζαγκαράκης), Ντογκρασβίλι, Καβακόπουλος, Χαλκιαδάκης, Μπάτζιο, Μπαδιεριτάκης (59\’ Γιανολάρης), Βακαλουνάκης, Τόλιας.
Ψηλορείτης (Λυκούργος Τζαγκαράκης): Διαμαντάκης, Σκουλουφιανάκης, Καλυβιανάκης, Πολύχρονος, Τσακάλης, Κρασονικολάκης, Γ. Μουρτζανός (88\’ Λατζούρης), Καρπουζάκης (76\’ Μανωλιτσάκης), Κουρνιανός, Ματαραγκάσι, Λ. Τζαγκαράκης.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook