Ο Ολυμπιακός έχει μάθει πολύ καλά τα μονοπάτια που οδηγούν στο «Έβερεστ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς η πιο ψηλή κορυφή του για δεύτερη συνεχή χρονιά βάφτηκε στα «ερυθρόλευκα», με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, παίζοντας διαστημικό μπάσκετ, κατάφερε να θριαμβεύσει την Κυριακή επικρατώντας στον τελικό της Euroleague με 100-88 της Ρεάλ Μαδρίτης στην «O2 Arena του Λονδίνου» και αναδείχθηκε για τρίτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης, κάνοντας το «repeat», μετά την Κωνσταντινούπολη.

\"\"
Ο Σπανούλης υψώνει στον ουρανό του «Ο2 Arena» το βαρύτιμο τρόπαιο…


Το συγκρότημα του Πειραιά, μετά το καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο, κυριάρχησε ολοκληρωτικά της «βασίλισσας», δείχνοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι ο «βασιλιάς» στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα, παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 1995 (σ.σ.: είχαν νικήσει οι Μαδριλένοι με 73-61).
\"\"
Ξέφρενοι πανηγυρισμοί από τους ερυθρόλευκους κατά την απονομή…

 
Μάλιστα, οι Πειραιώτες, με την υπεράσπιση του στέμματός τους, μπήκαν σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ ομάδων που έχουν κάνει το repeat και στο οποίο φιγουράρουν η Ολίμπια Μιλάνο (1987, 1988), η Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991) και η Μακάμπι (2004, 2005).

Άξιο αναφοράς είναι, επίσης, το γεγονός ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατακτά το τρόπαιο της Euroleague.

Πολυτιμότερος παίκτης του Final 4 αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης, που ήταν συγκλονιστικός στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας στις πλάτες του την ομάδα.
\"\"


Οι πρωταθλητές Ευρώπης πάνω στο βάθρο…

Η ώρα της απονομής

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook