Πριν από μερικές δεκαετίες η αποστολή ενός ανθρώπου στο διάστημα αρκούσε για να γίνει διάσημος και το όνομά του να γίνει γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ωστόσο, καθώς όλο και περισσότεροι αστροναύτες βρίσκονταν εκτός Γης, το ενδιαφέρον του κοινού μειώθηκε.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο Chris Hadfield βρέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο καναδός αστροναύτης έγινε γνωστός στον κόσμο του διαδικτύου με τα βίντεο που ανέβαζε στο YouTube και τα οποία συγκέντρωναν χιλιάδες «κλικ».

Η αποστολή του Hadfield και της ομάδας του ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 όταν μετά από 2 μέρες έφτασε τελικά στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Τα βίντεο του Hadfield σίγουρα δεν είναι τόσο εντυπωσιακά όσο αυτά της NASA, ούτε δείχνουν νέες ανακαλύψεις ή πρωτοποριακές τεχνικές. Ωστόσο, καταφέρνουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο τρόπος που το πετυχαίνει αυτό είναι ίσως απλοϊκός αλλά ιδιαίτερα έξυπνος: απλούστατα, παρουσιάζει καθημερινές δραστηριότητες που όμως λαμβάνουν χώρα αρκετά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη!

Μεταξύ των βίντεο του καναδού αστροναύτη, μπορεί να δει κανείς πώς είναι να κόβεις τα νύχια σου στο διάστημα, πώς μπορείς να φτιάξεις ένα σάντουιτς ή ακόμη πώς είναι να κλαις και τα δάκρυα να μην πέφτουν!

Το πιο δημοφιλές βίντεο συγκέντρωσε πάνω από 7,5 εκατομμύρια επισκέψεις (με τα «παιχνίδια» του νερού σε περιβάλλον έλλειψης βαρύτητας), ενώ πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι ακολουθούν τον Hadfield σε Twitter και Facebook.

Η αποστολή του Chris Hadfield ολοκληρώθηκε στις 12 Μαΐου και μόλις χτες επέστρεψε στη Γη. Όχι βέβαια πριν δημιουργήσει ένα ακόμη βίντεο με στιγμές που έζησε στο διεθνή σταθμό και μοιράστηκε με τους εκατ. φίλους του στον πλανήτη μας!

Δείτε χαρακτηριστικές στιγμές από τη ζωή του Hadfield στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό…

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook