Την Πέμπτη 16 Μαΐου , δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης, μετά από έφεσή του, ο φερόμενος κατά συρροή βιαστής, που το καλοκαίρι του 2006, είχε διαπράξει στην πόλη των Χανίων, βιασμούς και βαριές σωματικές βλάβες σε βάρος των θυμάτων του.

Επτά από τα θύματά του, βρήκαν το κουράγιο και κατήγγειλαν τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Σε ανακοίνωση της η αντιπεριφέρεια Χανίων εκφράζει τη συμπαράστασή της στις γυναίκες που έζησαν τον εφιάλτη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, και οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Χανίων θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στις γυναίκες αυτές, που «ζουν» την τρομακτική εμπειρία ξανά και ξανά, με σκοπό να τιμωρηθεί τελεσίδικα ο δράστης και να προστατευθούν οι ομόφυλες τους από τέτοιου είδους εμπειρίες.

Στεκόμαστε στο πλευρό τους, καταγγέλλοντας την κακοποίησή τους, όπως στο πλευρό τους στέκονται πολλοί πολίτες των Χανίων και ιδιαίτερα ο πατήρ Αντώνιος, ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης της Νέας Χώρας Χανίων που συνέβαλε όχι μόνο ηθικά αλλά και υλικά για την άρτια παρουσίαση της υπεράσπισης των θυμάτων στο Εφετείο.

Τέτοια φαινόμενα αποτελούν κοινωνικό πρόβλημα, οφείλουμε να τα καταδικάζουμε και να προστατεύουμε την κοινωνία μας από την επανεμφάνισή τους.