Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα, θα οργανωθεί ανοικτή εκδήλωση προς το ευρύ κοινό με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τον κόσμο των φυτών», στο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης και στο Βοτανικό Κήπο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ).

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια εορτασμού της 2ης Διεθνούς Ημέρας της Μαγείας των Φυτών (Fascination of Plants Day), για την οποία διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις την εβδομάδα 13-19 Μαΐου 2013.

Ως Διεθνής Ημέρα της Μαγείας των Φυτών έχει οριστεί η 18 Μαΐου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Επιστημών των Φυτών (EPSO) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο για τα Φυτά (Global Plant Council).

Η πρώτη Διεθνής \”Ημέρα της Μαγείας των Φυτών\” τον Μάιο του 2012, υπήρξε μια εξαιρετικά επιτυχημένη αρχή: περισσότερα από 580 Ιδρύματα από 39 χώρες σε όλο τον κόσμο διοργάνωσαν εκδηλώσεις που παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα (http://www.plantday12.eu/downloads2013/Success_EPSOglobal_FoPD2012.pdf). Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σπουδαιότητα των Επιστημών των Φυτών για την Οικονομία, την Υγεία και το Περιβάλλον.

Η εκδήλωση στις 17 Μαΐου στο ΜΑΙΧ θα περιλαμβάνει: προβολή τριών (3) ταινιών στο Κέντρο Πληροφόρησης για την αξία του φυσικού περιβάλλοντος και της χλωρίδας της Κρήτης, έκθεση φωτογραφιών και αφισών για το ίδιο θέμα, ξενάγηση στο Βοτανικό Κήπο του ΜΑΙΧ με τα ενδημικά και σπάνια φυτά της Κρήτης καθώς και στον Εθνοβοτανικό Κήπο.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα παρουσιάζονται οι διάφορες δραστηριότητες του Ινστιτούτου στα θέματα που σχετίζονται με τις Επιστήμες των φυτών. Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις εντυπώσεις τους με υλικά ζωγραφικής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στους επισκέπτες θα δοθούν συμβουλές που πρέπει να ακολουθούνται για την προστασία της φυτικής ποικιλότητας.

Πληροφορίες για την εκδήλωση στο ΜΑΙΧ και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, στο: http://www.plantday12.eu/greece.htm

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook